Saljut!

Venäjän alkeiskurssi lukion lyhyeen venäjään ja aikuisopetukseen

Saljut! antaa hyvät valmiudet toimia sujuvasti käytännön puhetilanteissa. Kuullun ymmärtämistä ja suullisen viestinnän taitoja harjoitellaan alusta alkaen. Mielenkiintoiset ja hauskat dialogit johdattavat opiskelijan juonelliseen kertomukseen, jossa tutustutaan venäläiseen elämänmenoon ja tapakulttuuriin. Kukin opintokokonaisuus sisältää dialogit, ohjatut sanasto- ja tilanneharjoitukset, rakenneharjoitukset sekä tietoiskuja venäläisestä elämäntavasta. Opiskelijalle tarjotaan selkeät opiskelutavoitteet ja keinot seurata itse omaa edistymistään.

Saljut!

Opiskelijan materiaalit

Saljut! 1

Kirjan tapahtumapaikkana on Pietari ja sen lähiympäristö. Kirjassa opitaan tekemään tuttavuutta, kertomaan työ- ja asuinpaikasta, neuvomaan tietä ja esittäytymään. Lisäksi tutustutaan venäläiseen ravintolaan. Opitaan keskustelemaan lempiruoista ja -juomista, toimimaan venäjäksi emäntänä tai isäntänä ja käymään pöytäkeskustelua.

Lue lisää

Saljut! 2

Sarjan toisessa osassa matkaa jatketaan Moskovaan ja Siperiaan, venäläiseen arkeen ja juhlaan. Kirjassa tutustutaan Moskovaan ja sen historiaan, Venäjän maantieteeseen, koulunkäyntiin ja opiskeluun sekä harrastuksiin. Saadaan tietoa juhlista Suomessa ja Venäjällä sekä käydään ostoksilla.

Lue lisää

Saljut! 1 Lisäharjoituksia (sisältää tehtävien ratkaisut)

Saljut! 2 Lisäharjoituksia (sisältää tehtävien ratkaisut)

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Saljut! 1 ja 2 Opettajan materiaali

Saljut! 1 ja 2 Luokkaäänite

Oppikirjailijat

Valeri Alikov
Riitta Keränen
Maria Nikiforow
Natalia Patrikainen