Buenas Migas

Iloinen kielimatka värikkääseen Espanjaan

Buenas Migas on uusi espanjan sarja aikuisopiskelijoille työväen- ja kansalaisopistoihin, kielikeskuksiin ja itseopiskeluun. Sarja painottaa kommunikointia erilaisissa käytännön viestintätilanteissa. Aiheet ovat aikuisopiskelijaa kiinnostavia, ja kirja kattaa yleisimmät matkailutilanteet kuten perustietojen kertominen itsestä, majoittuminen, ruokailu, ostokset, tien kysyminen ja lääkärissä asiointi.

Buenas Migas

Opiskelijan materiaalit

Buenas Migas 1 oppikirja

Barcelonalaisen asuintalon mielenkiintoisten ihmisten elämää seuratessa käytetään espanjaa kaupassa, hotellissa ja ravintolassa.
Alkeisoppikirja harjoittaa monipuolisesti kaikkia kielen osa-alueita: puhumista, kuuntelua, lukemista ja kirjoittamista. Harjoitukset sisältävät runsaasti suullisia paritehtäviä. Alussa panostetaan myös ääntämisen harjoitteluun. Joka neljännen kappaleen jälkeen on opittua vahvistava kertausosio, jonka vastaukset ovat kirjan lopussa.
Kirjan mukana on opiskelijan CD.

Taitotaso A1

Tutustu näytesivuihin. 

Lue lisää

Buenas Migas 2 oppikirja

Espanjaa käytetään niin taksissa, ruokaa laittaessa, asuntoa katsomassa kuin työpaikallakin. Lyhyet tietoiskut ovat espanjaksi. Latinalaisamerikkalainen kulttuurikin tulee tutuksi.

Kielen kaikkia osa-alueita harjoitetaan monipuolisesti ja harjoitukset sisältävät runsaasti suullisia tehtäviä. Kieliopilliset rakenteet esitetään selkeästi ja kerraten uusien rakenteiden rinnalla myös aiemmin opittua. Dialogit ovat luontevaa espanjan kieltä. Kirjan mukana on opiskelijan CD.

Taitotaso A2

Tutustu näytesivuihin.

Lue lisää

Buenas Migas 3 oppikirja

Värikäs elämä Espanjassa jatkuu. Asioidaan parturissa, apteekissa ja kielikoulussa, ratkotaan tietotekniikkapulmia, ostetaan asuntoa sekä lomaillaan ranta- ja kaupunkikohteissa. Uutena tuttavuutena on argentiinalainen tanssinopettaja, jonka avulla laajennetaan tietoja Latinalaisesta Amerikasta.

Kirjassa on 10 kappaletta espanjankielisine tietoiskuineen, kolme kertausosiota, verbitaivutustaulukko, kielioppikooste sekä teemasanastoja.

Taitotaso B1

Tutustu näytesivuihin.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Buenas Migas opettajan opas 1, 2 ja 3

Oppaat sisältävät oppikirjan harjoitusten vastaukset, kuunteluiden tekstit ja lisäharjoituksia jokaiseen kirjan kappaleeseen. Oppaissa annetaan yksityiskohtaisia vinkkejä kirjan kappaleiden opettamiseen. Monipuolisten lisäharjoitusten ansiosta oppitunneille riittää materiaalia. Harjoituksia löytyy moneen makuun ja tarpeeseen: mukana on helppoja pelipohjia, muistipelejä, luetunymmärtämistä, pariharjoituksia, ääntämistehtäviä ja paljon kielioppiharjoituksia erillisenä liitteenä.

Oppaat ovat saatavilla sekä paperiversiona että verkkojulkaisuna (pdf).

Lue lisää

Äänitteet

Oppilaan CD

Kirjan mukana tuleva opiskelijan CD sisältää kappaleiden tekstit, käytännön fraaseja matkailutilanteisiin ja ääntämisosion.

Luokkaäänite CD

Kuuntele ääninäyte tästä

Lue lisää

Oppikirjailijat

Juan Rafols

Olen espanjan kielen opettaja ja oppikirjailija. Kotikielet lapsuudessani olivat suomi ja espanja. Olen opettanut espanjaa täysipäiväisesti vuodesta 2001 ja kartuttanut opetuskokemusta lukiosta, ammattikorkeakoulusta, kauppaopistosta, työväenopistosta ja kesäyliopistosta. Samalla olen tutustunut miltei kaikkiin Suomessa opetettaviin espanjan oppikirjoihin opettaessani niiden avulla.

Tällä hetkellä toimin Oulunkylän yhteiskoulun ja Helsingin seudun Kesäyliopiston espanjan kielen opettajana. Suomen espanjanopettajat ry:n rahastonhoitajan tehtävässä olen ollut jo 13 vuotta. Jokainen vuosi on ollut mieleenpainuva.

Espanjan opettajan työn ohessa olen vuodesta 2000 lähtien tehnyt espanjan kielen äänikirjoja, sanastoja, verkkokursseja ja oppikirjoja aikuisille sekä lukio-opiskelijoille. Uuden oppimateriaalin tuottaminen on mielenkiintoista ja samalla hyvin palkitsevaa.

Lue lisää

Katriina Kurki

Olen kokenut kielten opettaja ja oppikirjailija pääkaupunkiseudulta. Vuodesta 2004 asti olen tuottanut verkko-oppimateriaalia ja toiminut eri oppikirjaprojekteissa. Olen tehnyt espanjan ja ranskan verkkokursseja sekä tuottanut espanjan verkko-oppimateriaalia. Oppikirjailijana olen ennen Buenas Migas -materiaalia ollut neljässä ranskan aikuisoppikirjassa.

Päätyökseni opetan espanjaa ja ranskaa Englantilaisessa koulussa ja Helsingin aikuisopistossa. Oppilaani ovat kaikenikäisiä, ja opettajana koen tärkeäksi erilaisten oppijoiden huomioimisen ja heidän motivointinsa monipuolisten harjoitusten avulla.

Romaaniset kielet, erityisesti espanjan kieli, on minulle elämäntapa, ja haluan jakaa innostustani myös muille. Halusin olla mukana kehittämässä juuri aikuisopiskelijalle sopivaa espanjan kielen materiaalia. Ryhmämme halusi tehdä selkeän, kommunikatiivisen ja käytännön sanastoa sisältävän kirjan, jonka tekstit ovat luontevaa espanjaa. Päämääränämme oli espanjan kirjasarja, jota olisi paitsi helppo opettaa myös hauska opiskella.

Lue lisää

Olli-Pekka Lindgren

Olen lehtori Turusta, ja viimeiset 10 vuotta olen opettanut romaanisten kielten ja toisen kotimaisen kielen liikeviestintää Turun yliopistossa. Sitä ennen opetin kymmenisen vuotta ruotsinkielisissä oppilaitoksissa (kansanopisto ja ammattikorkeakoulu, lukio, peruskoulun yläluokat).

Vuodesta 1993 asti olen opettanut aikuisille espanjaa ja muita kieliä kansalais- ja työväenopistoissa. Buenas Migas on ensimmäinen espanjan kielen oppikirjaprojektini, aikaisemmin olen tuottanut ranskan oppimateriaaleja.

Kielten opiskelun pitää olla mukavaa ja palkitsevaa. Ihmiset matkustavat paljon ja tarvitsevat kielitaitoa voidakseen selviytyä käytännön tilanteista. Oppikirjailijan tehtävä on mielestäni helpottaa kielen oppimista ja pitää opiskelijan motivaatiota yllä. Kielioppi on monelle oppijalle työlästä, mutta onneksi sitäkin voi lähestyä käytännön kautta siten, että samalla kun opetellaan perusrakenteita, opitaan viestimään suullisesti ja kirjallisesti. Sujuva osaaminen vaatii harjoittelua ja taitojen automatisointia. Kielten oppimateriaalien pitää mielestäni olla kommunikatiivisia ja oppilaskeskeisiä.

Vapaa-aikani kuluu kielten opiskelun merkeissä, ja Espanjassa käyn säännöllisesti päivittämässä kielitaitoani. Luen jatkuvasti espanjankielisiä lehtiä ja seuraan Espanjan asioita.

Lue lisää

Alberto Miranda Cañellas

Soy de Barcelona, España. Mi formación y experiencia profesional siempre ha estado ligada al ámbito educativo. Primero, estudié y me titulé en la Facultad de Formación del Profesorado de Barcelona. Después pasé a la Universidad Ramon Llull de Psicología y Ciencias de la Educación y del Deporte de Barcelona, donde me licencié. Luego, realicé un Máster Oficial en Actividad Motriz y Educación. Y, por último, he sido alumno de la Universidad Internacional de La Rioja, donde me formé en Acción Educativa Española en el Exterior, uno de mis últimos intereses. En la actualidad, trabajo como profesor con alumnos de edades comprendidas entre los 5 y 12 años, en una escuela pública de mi ciudad natal.

Elaborar un método de lengua española para personas finlandesas, es la oportunidad de seguir profundizando en una de mis dos lenguas, pues soy bilingüe, de padre asturiano y madre catalana. El hecho de poder enseñar a personas de otra cultura, diferente a la mía, es una motivación extra que me llena de orgullo y satisfacción.

Tengo la suerte de conocer un poco Finlandia. Un país maravilloso, al que me siento muy ligado. Por ello, es un honor participar en este proyecto, que iniciamos con mucha ilusión y dedicación.

Lue lisää