Ammattimatikka Käsikirja

Perusteos ammattiin opiskeleville - kaikille koulutusaloille

Uusi oppikirja kaikkien toisen asteen ammatillisten perustutkintojen matematiikan opiskeluun - täydentää Ammattimatikka-sarjaa, jossa on myös alakohtaisia oppikirjoja. Teoriajaksot ovat selkeät ja eritasoisia harjoitustehtäviä on runsaasti. Pääpaino on perusharjoituksissa. Käsikirja soveltuu mainiosti kaikille koulutusaloille, myös ammattistarttikoulutukseen sekä maahanmuuttajien ammatilliseen koulutukseen valmistavaan koulutukseen. Kirjassa on kaikkien tehtävien vastaukset, joten se sopii myös itseopiskeluun.

ISBN 978-951-1-27232-8

Kustantajan hinta 29,00 euroa

Tutustu näytesivuihin.

Ammattimatikka Käsikirja

Oppikirjailijat

Elina Karvonen

Vuonna 1994 sain unelmieni työpaikan Roihuvuoren ammattioppilaitoksessa. Opetan matematiikkaa ja tietotekniikkaa. Lukuvuodet 2003–2006 olin erityisluokanopettajana Porolahden peruskoulusssa Helsingissä. Lisäksi vuosina 1997–2007 opetin sivutoimisena tuntiopettajana matematiikkaa ja tietotekniikkaa Stadiassa eli Helsingin ammattikorkeakoulussa.
Oppikirjailijana olen ollut Otavassa vuodesta 1996 lähtien.

Mari Pohjanpelto

Aloitin tammikuussa 1997 tietotekniikan ja matematiikan opettajana Helsingin kaupungin kauneudenhoitoalojen ammattioppilaitoksessa. Opettajaurani aloitin vuoden 1996 elokuussa, jolloin työskentelin Jokelan yläasteella ja lukiossa Tuusulassa. Vapaa-aikani vietän perheen parissa, bordercollieitteni kanssa harrastaen sekä omaa osaamistani päivittäen.

Paavo Heiskanen

Aloitin syksyllä 2011 matematiikan lehtorina Kuopion Lyseon lukiossa. Opetan matematiikkaa kansallisen lukion lisäksi IB-lukiossa. Opettajana olen toiminut vuodesta 2005 alkaen. Vuoden 2012 alusta lähtien olen toiminut laskinsisältövastaavana Opetus.tv -palvelussa, jonne suunnittelen ja teen opetusvideoita laskimien käytöstä.

Opetustyössäni parasta on kokea opiskelijoiden innostuminen matematiikasta. Oppikirjailijana on antoisaa ja palkitsevaa rakentaa matematiikan teorian ja opiskelijan käytännön tarpeiden välille luontevia yhteyksiä. Tavoitteena on esittää matematiikan teoria ymmärrettävästi ja käytännönläheisesti.
Silloin kun en opeta enkä tee opetusvideoita Opetus.tv -sivustolle, harrastan ulkoilua koiran kanssa, mökkeilen ja veneilen.