Magazin.de (OPS 2016)

Uuden opetussuunnitelman mukainen oppimateriaalisarja alkavaan saksaan (B2 ja B3), jonka voi ottaa käyttöön syksyllä 2016.

Magazin.de on myös Facebookissa!

Lue lisää lukion materiaaleista täältä.

Weniger ist mehr! Magazin.de keskittyy olennaiseen opettamalla saksaa ja saksalaisen kielialueen kulttuuria oppijan kokemusmaailmasta ja tarpeista käsin.

Sarjan tekstit ovat aiheiltaan ja kieleltään lähellä nykynuoren maailmaa ja edustavat eri tekstityyppejä. Monipuoliset tekstityypit kannustavat vaihteleviin työtapoihin. Tekstin rinnalle on nostettu teemasanasto harjoituksineen.

Opetettavien rakenteiden määrä on tarkkaan valittu: valinta on tehty viestintätilanteissa tarvittavien rakenteiden perusteella. Rakenteet opetetaan yksinkertaisessa ja napakassa muodossa. Lähtökohtana on oppijalle ajankohtaiset pienet palaset, joista vähitellen muodostuu suurempi kokonaisuus. Rakenteita ei ole sidottu tekstin sanastoon.

Harjoituksia on runsaasti, mikä mahdollistaa sekä eriyttämisen ryhmän sisällä että valintojen tekemisen yhdessä ryhmän kanssa. Harjoittelussa keskitytään perusasioihin niin suullisesti kuin kirjallisestikin yksin, pareittain ja ryhmissä. Ääntämistä opetetaan johdonmukaisesti ja ääntämisen harjoittelu on pilkottu mielekkäästi tehtävien yhteyteen.

Tutustu Magazin.de ja OPS -esitteeseen.

 

Aikataulu:

Magazin.de 1 tuoteperhe (kirja, digikirja, äänite, digilisätehtävät, digiopetusaineisto, arviointimateriaali (word ja digikokeet)) on valmis.

Magazin.de 2 tuoteperhe (kirja, digikirja, äänite, digilisätehtävät, digiopetusaineisto, arviointimateriaali (word ja digikokeet)) on valmis.

Magazin.de (OPS 2016)

Oppilaan materiaalit

Kurssikirjat ilmestyvät sekä painettuina että digikirjoina (tarkempaa tietoa digikirjoista alempana).

Magazin.de 1

Soveltuu yläkoulun 8. luokalle ja lukion B3-kielen kurssille 1.

Magazin.de 1 -kirjan matkassa pääset kurkistamaan Vanessan, Lukasin, Karolinen ja Felixin elämään ja arkeen. Samalla tutustut uuteen kieleen ja saksankielisiin maihin. Opit kertomaan saksaksi itsestäsi, ystävistä, harrastuksista, perheestä ja koulusta.

Katso sisällysluettelo tästä!

Katso näytesivut tästä!

Magazin.de 1 Opiskelijan äänite, mp3

Magazin.de 1 Opiskelijan äänite, sovellus

Lue lisää

Magazin.de 1 digilisätehtävät

Interaktiiviset digilisätehtävät harjoittavat kirjan sanastoa ja rakenteita pelillisyyttä hyödyntäen.

Digilisätehtävät sisältävät:
– kirjan teemasanastot
– kirjan kappalesanastot + kääntökortit
– harjoituksia teema- ja kappalesanastoihin
– runsaasti rakenneharjoituksia
– kirjan Alles klar? -tehtävät
– Otavan sanastot -sovelluksen, josta voi nopeasti hakea sanoja suomeksi ja kohdekielellä.

Digilisätehtävät on tarkoitettu ensisijaisesti painetun kirjan käyttäjälle. Koulut voivat ostaa digilisätehtäviä Otavan verkkokaupasta.

 

 

Lue lisää

Magazin.de 2

Soveltuu yläkoulun 9. luokalle ja lukion B3-kielen kurssille 2.

Magazin.de 2 -kirja vie sinut kännykkävideokilpailun voittajan mukana Itävaltaan. Matkalla pääset sohvasurffaamaan, tutustumaan Wienin nähtävyyksiin ja festareille. Opit sopimaan tapaamisen, asioimaan kahvilassa ja kaupassa sekä toimimaan erilaisissa matkalla eteen tulevissa tilanteissa.

Katso sisällysluettelo tästä!

Katso näytesivut tästä!

Magazin.de 2 Opiskelijan äänite, mp3

Magazin.de 2 Opiskelijan äänite, sovellus

Lue lisää

Magazin.de 2 digilisätehtävät

Interaktiiviset digilisätehtävät harjoittavat kirjan sanastoa ja rakenteita pelillisyyttä hyödyntäen.

Digilisätehtävät sisältävät:
– kirjan teemasanastot
– kirjan kappalesanastot + kääntökortit
– harjoituksia teema- ja kappalesanastoihin
– runsaasti rakenneharjoituksia
– kirjan Alles klar? -tehtävät
– Otavan sanastot -sovelluksen, josta voi nopeasti hakea sanoja suomeksi ja kohdekielellä.

Digilisätehtävät on tarkoitettu ensisijaisesti painetun kirjan käyttäjälle. Koulut voivat ostaa digilisätehtäviä Otavan verkkokaupasta.

Lue lisää

Otavan sanastot -sovellus

Sovellus ladattavissa veloituksetta sovelluskaupoista (Apple, Android ja Windows).

Lue lisää

Magazin.de Digikirja sisältää:

– samat tekstit, sanastot ja harjoitukset kuin painetussa kirjassa
– äänitteet
– videomateriaalia saksankielisistä maista
– Otavan sanastot -sovelluksen, josta voi nopeasti hakea sanoja suomeksi ja kohdekielellä.

Digikirja on interaktiivinen eli opiskelija saa välittömän palautteen osaamisestaan. Digikirjan tehtävätyyppejä ovat mm.
– monivalinta
– raahaus
– aukkotäydennys
– kirjoittaminen.

Lue lisää

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineisto

Kurssikohtaisessa digiopetusaineistossa opettajan materiaalit on koottu kätevästi yhteen. Kirjan harjoitusten ratkaisut, opettajan opas sekä lisämateriaali on järjestetty helposti navigoitavaksi kokonaisuudeksi. Digiopetusaineistoon on liitetty myös opiskelijan interaktiivinen digikirja äänitteineen ja videoineen.

Digiopetusaineiston oikeassa yläkulmassa on i-painike, jonka takaa löytyy tietoa digiopetusaineiston sisällöstä.

Tutustu digiopetusaineiston demoon!

Lue lisää

Arviointi

Sarjaan kuuluvan kurssikohtaisen arviointimateriaalin voi ostaa joko muokattavassa word-muodossa tai digikokeina. Arviointimateriaali sisältää runsaasti kirjan harjoitusten kaltaisia tehtäviä kirjan eri osa-alueista (Thema, Text, Ratgeber, Kulturcoupon). Monipuolisten tehtävien avulla testataan sanastoa, rakenteita, tuottamista, kuullun ja luetun ymmärtämistä sekä suullista kielitaitoa.

Muokattavat word-kokeet sisältävät sekä tekstitiedostot että äänitiedostot (ei videoita eikä videotehtäviä). Opettajalla on oikeus muokata tehtäviä ja siirtää niitä eri alustoille, esim. Abittiin.
Digikokeet luovat uuden ulottuvuuden arviointiin ja helpottavat opettajan työtä. Digikokeet harjoituttavat sähköisessä yo-kokeessa tarvittavia taitoja. Digikokeissa on word-kokeissa olevien tehtävien lisäksi myös videoita ja niihin pohjautuvia tehtäviä.

Tutustu Otavan digikokeisiin!

Magazin.de tarjoaa myös vaihtoehtoisia arviointimenetelmiä, esim. portfoliopolku.

Lue lisää

Käytäjäedut

Oppikirjaan liittyvä luokkaäänite on ilmaiseksi ladattavissa Otavan opepalvelusta. Digiopetusaineisto on sarjan käyttöönottovuotena maksuton.

Lue lisää

Oppikirjailijat

Pia-Helena Bär

Olen saksan lehtori Ressun lukiosta, jossa opetan saksaa kansallisen lukion lisäksi myös IB-linjalla. Opiskelijat voivat suorittaa koulussamme Saksan valtion hyväksymän virallisen Sprachdiplom-tutkinnon, ja erityisesti nämä kansainväliset tutkinnot ovat avartaneet näkemyksiäni saksan kielen suullisen osaamisen harjoittamisessa.
Opetuksessa mottoni on Deutsch macht Spaß! Tavoitteenani on tartuttaa opiskelijoihin sama rakkaus saksan kieleen kuin itselläni on. Wenn man müde ist, muss man aktiv sein! Vain tekemällä ja harjoittelemalla oppii – ja saksan opiskelu piristää aina!

Lue lisää

Ines Crocker (früher Paul)

Als Deutschlehrerin für Jugendliche begegnen mir täglich die Herausforderungen, denen sich Lernende zu stellen haben. Zurzeit arbeite ich in internationalen Sprachkursen als Sprach- und Aussprachelehrerin, als Rhetoriktrainerin sowie als Theaterpädagogin im Bereich DaF. Für mich sind vor allem die mündliche Kommunikation und der Fokus Aussprache wichtig. Das Deutschlernen soll sich ganzheitlich und situationseingebunden vollziehen. Die Aussprache von Anfang an in den Sprachunterricht zu integrieren ist auch beim Erstellen von Lehrmaterial für mich von äußerster Wichtigkeit.

Lue lisää

Ritva Tolvanen

Olen saksan opettaja ja opetusharjoittelun ohjaaja Joensuun normaalikoulussa (alakoulu, yläkoulu ja lukio). Opetuksessani haluan sitoa kielen vahvasti osaksi kulttuuria, yhteiskuntaa ja ympäröivää maailmaa. Kieli voi toki olla itseisarvokin, mutta ennen kaikkea se on väline ymmärtämiseen ja ymmärretyksi tulemiseen. Oppikirjailu on ollut minulle mielekäs ammatillinen haaste ja äärettömän opettavainen projekti.

Lue lisää

Heidi Östring (o.s. Äijälä)

Työskentelen saksan ja englannin opettajana Tampereen yliopiston normaalikoulun yläkoulussa ja lukiossa. Tärkeää kieltenopettajana ja oppimateriaalin tekijänä minulle on tuoda kieli lähelle oppijan omaa maailmaa sekä rohkaista puhumiseen ja omiin oivalluksiin heti alusta alkaen. Yhdessä tekeminen, ilo, elämyksellisyys ja teknologian hyötykäyttö ovat opetukseni peruspilareita. Oppikirjatyö on ollut äärimmäisen inspiroivaa ja antoisaa!

Lue lisää