Otso väcker läroboken till liv

Otso är en applikation som ger eleven möjlighet att lyssna på ljudfiler till en tryckt bok, titta på videor och mycket annat. Otso stöder lärandet både i skolan och hemma. Det är lätt att använda Otso och du kan ladda ner appen helt kostnadsfritt från din applikationsbutik.

Årskurs 1–9

Elever i årskurs 1–9 som använder en tryckt lärobok från Otava kan använda appen Otso. Med Otso kommer du lätt och gratis åt digitalt innehåll till boken. Otso stöder eleven både i skolan och hemma, till exempel när hen läser läxor, övar uttal och repeterar inför prov. Otso kompletterar den tryckta boken med

  • inlästa texter
  • videor
  • animationer.

Gymnasiet

Appen Otso kommer att ha material för alla tryckta gymnasieböcker från och med augusti 2021. Studerande som använder en tryckt bok får kostnadsfritt tillgång till digitalt material. Med appen Otso kan den studerande lyssna på inspelningar och titta på videor på sin telefon eller en pekplatta var och när som helst.

Ladda ner appen utan kostnad

Otso går att ladda ner utan kostnad, är lätt att använda och kräver inga inloggningskoder. Ladda ner appen i din applikationsbutik.

Årskurs 1–6 och Otso

Otso-innehåll finns nu för

Forum 5 och 6 Historia
Forum I–II Samhällslära
Karlavagnen 1–6
Hjärtat 1–6
Expedition 1–6

Årskurs 7–9 och Otso

Otso-innehåll finns nu för

Forum 7 och 8 Historia
Forum 9 Samhällslära
Land 7–9
Liv 7–9
Magazin.de 1 och 2 Tyska
Scene 1–3 Engelska Texts och Exercises
Titan Fysik
Titan Kemi
Sund
Nos Vemos! Spanska
J’aime Franska

Tekniska krav

iPhone
Förutsätter version 11.0 eller senare av iOS. Fungerar med iPhone, iPad och iPod touch.

Androidenheter
Förutsätter version 7.0 eller senare.