Painettu
Digi

Valo (LOPS16)

Lukion uskontoon

Valo ohjaa lukijaa tiedonrakenteluun, median- ja kuvanlukutaitoon sekä kulttuurisen ymmärryksen syvenemiseen.

Katso kaikki sarjan osat

Opiskelijan materiaalit

Valon kurssikirjat ovat saatavilla sekä painettuina että digitaalisina.

Valon voi valita käyttöönsä painettuna tai digikirjana, joka toimii tietokoneella, tabletilla ja myös mobiililaitteella.
Digikirja sisältää painetun oppikirjan opetustekstit, kuvat ja tehtävät. Lisäksi digikirjassa on videoita, linkkejä ja digitehtäviä. Kirjan tekstit voi myös kuunnella.

Opettajan materiaalit

Digiopetusaineistot

Valon opetusaineistoissa kaikki opettajan materiaalit on koottu kätevästi yhteen. Pedagogiset ideat, havainnollistavat materiaalit ja tehtävien ratkaisut on järjestetty helposti navigoitavaksi kokonaisuudeksi. Opetusaineistoon on liitetty myös digikirja, jossa ovat mukana kirjaan liittyvät rikasteet ja interaktiiviset digitehtävät.

Digikokeet

Digikokeet tuovat uuden ulottuvuuden arviointiin ja helpottavat opettajan työtä. Niiden avulla opiskelijat tutustuvat uuden yo-kokeen tehtävätyyppeihin.

Tutustu LOPS 2021:n mukaiseen uskonnon Lumo-sarjaan

Lukion uuden opetussuunnitelman mukainen Lumo houkuttelee uskonnon maailmaan elävillä, havainnollisilla teksteillä, monipuolisilla esimerkeillä ja raikkaalla ulkoasulla. Medialukutaito ja kestävä kehitys ovat aiempaa isommassa roolissa. Lumo tuo itsearvioinnin osaksi opiskelua. Sarja tarjoaa kattavan kokonaisuuden lukion uskontoon.

Tutustu uuteen Lumo-sarjaan

Valo-sarja

Kirjan kansikuva: Valo I (LOPS16)

Valo I (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Valo II (LOPS16)

Valo II (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Valo III (LOPS16)

Valo III (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Valo IV-VI (LOPS16)

Valo IV-VI (LOPS16)

Oppikirjailijat

Tiina Airaksinen

Kati Mikkola

Eija Suokko