Painettu
Digi

Mooli (LOPS16)

Mooli on monipuolinen ja moderni, opettajaa ja opiskelijaa innostava oppimateriaali lukion kemian opiskeluun. Se vahvistaa opiskelijan luonnontieteellistä sivistystä ja kannustaa opiskelemaan ryhmissä.

Katso kaikki sarjan osat

Opiskelijan digilisämateriaalit

Mooli-sarjaan (LOPS 2016) on saatavilla kurssikohtaiset opiskelijan digilisämateriaalit. Esimerkiksi painetun kirjan hankkinut opiskelija voi käyttää materiaaleja vapaasti ilman kirjautumista.

Digilisämateriaaleihin

Mooli mahdollistaa tvt:n monipuolisen käytön opetuksen osana. Videot ja animaatiot havainnollistavat kemian ilmiöitä ja käsitteitä modernilla otteella. Opiskelijan aktiivista roolia korostetaan.

Mooli soveltuu kaikenkokoisille ryhmille ja erilaisille oppijoille. Opetusteksti on selkeää, kuvat ja graafiset esitykset tukevat oppimista. Kemian teoriat ja kokeelliset työt yhdistyvät selkeäksi kokonaisuudeksi.

Sarjaan kuuluu myös digikirja, digiopetusaineisto ja digikokeet. Digikirjassa on mukana mm. videoita, animaatioita ja interaktiivisia harjoituksia. Digiopetusaineisto on opettajan apuri tuntien pitoon ja suunnitteluun. Kätevät kemian digikokeet auttavat sähköiseen yo-kokeeseen valmistautumisessa.

Mooli antaa vahvan pohjan ylioppilaskirjoituksiin ja jatko-opintojen pääsykokeisiin.

Ajankohtaista

Mooli-sarja

Kirjan kansikuva: Mooli 1 (LOPS16)

Mooli 1 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Mooli 2 (LOPS16)

Mooli 2 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Mooli 3 (LOPS16)

Mooli 3 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Mooli 4 (LOPS16)

Mooli 4 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Mooli 5 (LOPS16)

Mooli 5 (LOPS16)

Kirjan kansikuva: Mooli Kertaus (LOPS16)

Mooli Kertaus (LOPS16)

Mooli 1: Metallit ja metallisidos

Vinkki oppitunnille Mooli-päivän iloksi!

Artikkelit ja vinkit

Artikkelit

Suosittu Mooli-sarja uudistuu LOPS2021:een

Uudistunut lukion kemian Mooli säilyttää parhaat ominaisuutensa, kun sarjaa on päivitetty uuden opetussuunnitelman sisältöjen ja tavoitteiden mukaisiksi. Lisäksi uudistuksella on ollut kaksi keskeistä päämäärää: joustavuus ja eriyttäminen.

Opetusvinkit

Vinkkejä Moolin käyttämiseen etäopetuksessa

Mooli-sarja tarjoaa monipuolisia vinkkejä kemian etäopetuksen tueksi. Poimi ne käyttöösi täältä!

Artikkelit

Viisi vinkkiä kemian ylioppilaskokeeseen valmistautuvalle abille

Kemian ylioppilastutkinnon koe lähestyy! Mooli-sarjan tekijä Leena Turpeenoja listasi viisi vinkkiä abille hyvän ja täsmällisen vastauksen laatimiseksi.

Artikkelit

Enemmän aikaa opiskelijoille

”Yhteisopettajuus tarjosi meille mahdollisuuden antaa opiskelijalle enemmän aikaa”, kertoo Kuopion lyseon lukion kemian opettaja sekä Mooli-sarjan oppikirjailija Leena Turpeenoja. Hän on toteuttanut yhdessä kollegansa kanssa useita lukion kemian kursseja, ja yllättynyt aina yhtä positiivisesti.

Oppikirjailijat

Kalle Lehtiniemi

Leena Turpeenoja