Opetusvinkit

Pääsiäinen

Tehtäviä ja ideoita pääsiäisenaikaan. Ota talteen askarteluideat, ristikot ja lorut. Tipuja, pupuja ja iloista mieltä!

Lue lisää

Tervetuloa kouluun! Vinkkejä koulun tutustumispäivään

Kouluun ja omaan uuteen luokkaan tutustuminen on koulutulokkaalle tärkeä tapahtuma. Kun lapsi tutustuu tulevaan kouluunsa, hänen on turvallista palata sinne elokuussa. Täältä löydät vinkkejä opettajalle ja tehtäviä uusille ekaluokkalaisille tutustumispäivää varten.

Lue lisää

Mitä lukea kesälomalla? Kokosimme lukuvinkit koululaisille

Tässä kesäloman parhaat kirjavinkit alakoululaisille ja yläkoululaisille.

Lue lisää

Ystävänpäivä 14.2.

Ystävänpäivänä muistetaan kaveria, pelataan ja leikitään yhdessä. Ota tältä sivulta talteen Otavan alakoulun sarjojen ystävänpäiväideat.

Lue lisää

Forumin presidentinvaalivinkit alakouluun, yläkouluun ja lukioon

Sunnuntaina 28.1.2018 järjestetään Suomessa presidentinvaalien ensimmäinen kierros. Tässä vinkkejä vaaleihin liittyen  historian ja yhteiskuntaopin oppitunneille alakouluun, yläkouluun ja lukioon.

Lue lisää

Joulu

Miten Otavan äidinkielen ja uskonnon alakoulun oppimateriaaleissa käsitellään joulua? Tutustu vinkkeihin ja kokeile niitä oppitunnilla.

Lue lisää

Itsenäisyyspäivä 6.12.

Miten Otavan alakoulun oppimateriaaleissa käsitellään itsenäisyyspäivää? Tutustu High five! -sarjan, Tutkimusmatka 1 Ympäristöopin, Seikkailujen lukukirjan ja Seikkailujen aapisen vinkkeihin ja kokeile niitä oppitunnilla.

Lue lisää

Lapsen oikeuksien päivä 20.11.

Miten Otavan oppimateriaaleissa käsitellään lapsen oikeuksia? Tutustu Forum Yhteiskuntaoppi I-II sekä Sydän Uskonto -sarjojen vinkkeihin ja kokeile niitä oppitunnilla.

Lue lisää

Lukuvuoden ensimmäiset koulupäivät

Lukujärjestys, numeromerkit luokan seinälle, naulakkomerkit, läksykortit sekä tehtäviä ja leikkejä alakoululaisille elokuun ensimmäisiin viikkoihin.

Lue lisää