Ohjeet: Otavan digikirjat

Digikirjan tulostaminen »

Digikirjaa ei pysty tulostamaan. Digikirja rikasteineen on suunniteltu käytettäväksi verkkoyhteyden avulla.

Digikirjoissa ei ole sivunumeroita »

Digikirja sisältää tekstin ja kuvien lisäksi myös videoita ja äänitiedostoja, joiden käyttäminen digikirjassa on haluttu tehdä mahdollisimman sujuvaksi eri päätelaitteilla. Tämän vuoksi Otavan digikirjoissa ei alunperin ollut sivunumeroita. Aineistojen uudistamisen myötä osaan digikirjoista on jo lisätty sivunumeroita. Joissakin aineistoissa on taasen numeroitu sisällysluettelo. Jos digikirjassa ei ole sivunumeroita, oikean kohdan digikirjassa löytää esimerkiksi otsikoiden perusteella.

Digikirjojen lisenssikausi »

Peruskoulun digikirjalisenssit ovat voimassa 1.8. – 31.7. Lukion digikirjan lisenssi on voimassa 6 kk tai 48 kk tuotteen aktivointipäivästä alkaen. Jos digikirjojen sisältöön tulee muutoksia ja uusia ominaisuuksia, ne päivittyvät myös jo ostettuihin digikirjoihin.

Digikirjojen offline-käyttö »

Offline-käyttö on mahdollista mutta rajallista. Laite, jolla digikirjaa on käytetty, jättää välimuistiin tekstit mutta ei kuvia, ääntä ja videoita. Digikirjoja ei kuitenkaan ole suunniteltu offline-tilassa käytettäviksi. Offline-käyttö on vararatkaisu tilanteisiin, joissa verkkoyhteys kesken käytön jostain syystä katkeaa. Kaikilla laitteilla digikirjan käyttö offline-tilassa ei kuitenkaan onnistu, koska laitteet ovat muistikapasiteetiltaan erilaisia. Myös selainkohtaisia eroja saattaa esiintyä. […]

Jos digikirja ei avaudu »

Tarkista löytyykö käyttämäsi selain tuettujen selaimien ja käyttöjärjestelmien listalta. Käytätkö digikirjaa tabletilla ja oletko tehnyt kirjasta ns. pikakuvakkeen työpöydälle? Kun kirjautuminen Opiskelijan maailmaan vanhenee, ei pikakuvake enää toimi, vaan ohjaa kirjautumaan Opiskelijan maailmaan uudelleen. Kirjaudu siis Opiskelijan maailmaan tunnuksillasi ja avaa tuote Aineisto-otsikon alta. Aktivointikoodia tarvitsee vain kerran digikirjan avaamiseen.

Jos digikirjan teksti ei lataudu? »

Joissakin selaimissa (esim. Chrome) välimuistiin jääneet vanhat tietoliikenneasetukset estävät tekstien latautumisen digikirjaan. Tässä ohjeistus Chrome-selaimelle: –> Asetukset (selaimen oikean ylänurkan valikossa) –> Näytä lisäasetukset (Asetukset-sivun lopussa) –> klikkaa Asetusten palauttaminen –> Tyhjennä

Lukion digikirjojen käyttöönotto »

Otavan digikirjan ostaja saa käyttöön oikeuttavan aktivointikoodin sähköpostiinsa ostotapahtuman yhteydessä. Otavan lukion digioppikirjoja käytetään Opiskelijan maailmassa. Otavan Opiskelijan maailmaan tulee ensin rekisteröityä käyttäjäksi, jonka jälkeen digikirjan voi aktivoida käyttöön.

Lukion digikirjojen ostaminen »

Hyvin varustetut kirjakaupat ja verkkokaupat myyvät Otavan lukion digikirjoja. Voit hankkia digikirjat nyt myös Otavan verkkokaupasta. Lukion digikirjojen käyttöönotossa ja kysymyksissä auttaa eHelpdesk: ehelpdesk@kirjavalitys.fi Puh. 010 345 1550 (ma–pe klo 7.30–20.30)

Otavan digikirjat »

Digikirjassa on painetun kirjan sisältö digitaalisessa muodossa. Joissakin digikirjoissa saattaa olla sisällöllisiä eroja painetun kirjan kanssa, tarkista aina tuote-esittelytekstit. Digikirjoissa on lisäksi opiskelua rikastuttavia toimintoja, kuten videoita, animaatioita ja äänitiedostoja. Digikirjat toimivat tietokoneella ja tabletilla, rajoitetusti älypuhelimella. Digikirjaa voi lukea yhdeltä laitteelta kerrallaan. Uuden opetussuunnitelman mukaisissa lukion digikirjoissa (poikkeuksena matematiikan digikirjat) on oikeassa yläkulmassa i-kuvakkeen alla ohje […]

Peruskoulun digikirjojen ostaminen »

Koulut voivat ostaa peruskoulun digikirjoja Otavan verkkokaupasta, Kirjavälityksestä tai Kirjastopalvelusta. Huomaathan, että peruskoulun digikirjat näkyvät Otavan verkkokaupan valikoimassa vain kun olet kirjautuneena sisään verkkokauppaan koulun verkkokauppatunnuksilla.

Jos et saanut vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä!

Otava Oppimisen palveluiden asiakaspalvelu (Otavan oppimateriaaleihin liittyvät tiedustelut, Opepalvelun ja Oppilaan maailman käytön neuvonta) asiakaspalvelu@otava.fi Puh. 09 156 6800 (ma–pe 8–16) HUOM! Kesän palveluajat: 22.6.-3.7.2020 arkisin klo 9-15 6.- 19.7.2020 asiakaspalvelumme on suljettu 20.-31.7.2020 arkisin klo 9-15 Kirjavälityksen eHelpDesk -tukipalvelu (Lukion digikirjojen & Opiskelijan maailman tekninen neuvonta opiskelijoille) ehelpdesk@kirjavalitys.fi Puh. 010 345 1550 (ma–pe klo 7.30–20.30) Kirjavälityksen asiakaspalvelu (Koulujen ja päiväkotien oppimateriaalitilauksiin liittyvät tiedustelut) koulut@kirjavalitys.fi Puh. 010 345 1580

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Voit selata kaikkia ohjeita tai hakea vastausta kysymykseesi.