Ohjeet

Oppilaiden tai luokan poistaminen Opepalvelussa

Älä poista luokkaa/oppilaita, jos he vielä opiskelevat koulullanne. Siinä tapauksessa poista ainoastaan itsesi luokan opettajista. Voit poistaa itsesi luokan opettajista esimerkiksi ”Omien tietojen” kautta tai ”Luokat ja oppilaat” -kohdasta.

Älä myöskään poista oppilaita, jos heille on jo jaettu jotain oppilaslisenssejä, koska silloin heidän pääsynsä lisensseihin katkeaa. Myös joku muu opettaja on voinut jakaa luokalle lisenssejä, vaikka itse et olisi.

Jos oppilaat ovat vain siirtyneet luokan ylemmäs, niin luokan nimi ja luokkataso kannattaa vain päivittää ylemmäs Muokkaa-painikkeen kautta, mutta heitä ei kannata poistaa ja perustaa tuplana/uudestaan toiselle opettajalle. On myös vaara että oppilaille on jo jaettu uusia lisenssejä ja heidän poistamisensa katkaisee pääsyn lisensseihin.

Jos oppilaat ovat kokonaan siirtyneet pois koulusta esim. siirtyneet yläkouluun, voi heidät poistaa kokonaan. Oppilaslistan lopussa on ”Poista luokka” -painike, jonka avulla koko luokan voi poistaa kerralla. Liity ensin luokan opettajaksi, jos poisto ei muuten onnistu.

Eikö tämä vastannut kysymykseesi?

Voit selata kaikkia ohjeita tai hakea vastausta kysymykseesi.