Oppilaan maailma

Oppilaan maailma – peruskoulun ryhmään liittyminen ja materiaalien käyttöönotto

Opettaja voi liittää ryhmäänsä oppilaita joko itse tai vaihtoehtoisesti jakaa oppilaille ryhmäkohtaisen ryhmäkoodin, jolla oppilaat liittyvät itse ryhmään Oppilaan maailmassa.

Opettaja liittää itse oppilaat ryhmäänsä

Oppilaat lisätään ryhmään Opepalvelussa Koulu-sivun Oppilaat-osiossa. Avaa oppilaslistalla kyseisen oppilaan kohdalla Muokkaa-ikkuna, jossa pääset lisäämän oppilaan omaan ryhmääsi + Lisää ryhmä -toiminteen kautta.

Oppilaat-listasta löytyvät myös koulun oppilaslistalle luotujen oppilaiden avainkoodit.
Jos opettaja on liittänyt oppilaan itse ryhmäänsä, digimateriaali näkyy Oppilaan maailmassa valmiina heti kirjautumisen jälkeen.

Oppilas liittyy itse ryhmään Oppilaan maailmassa 

Oppilas saa ryhmään liitetyn digimateriaalin käyttöönsä Oppilaan maailmassa. Oppilas tarvitsee kirjautumiseen Etunimi-Sukunimi-Avainkoodi-tiedon. Oppilaan avainkoodi löytyy Opepalvelun Koulu-sivun Oppilaat-osiossa.

Jos oppilas liittyy itse ryhmään, oppilas syöttää kirjautumisen jälkeen opettajalta saamansa Ryhmäkoodin oikeassa yläreunassa näkyvään kenttään ja napauttaa ”+ Lisää”


Materiaali (lisenssi) tulee käyttöönotetuksi, kun oppilas avaa sen ensimmäisen kerran.

Jos opettaja on liittänyt ryhmään tuotekoodin avulla jaettavia digimateriaaleja, oppilaan on liityttävä ensin ryhmään opettajan jakamalla Ryhmäkoodilla ja sen jälkeen otettava tuote käyttöön opettajalta saamallaan Tuotekoodilla.