LOPS21-ohjeita

Opiskelijan lisenssin palauttaminen koululle

Opiskelijalisenssi on henkilökohtainen, ja lisenssiin tallentuu opiskelijan henkilökohtaisia tietoja (esimerkiksi suoritustiedot). Aktivoimista ei siksi voi perua tai siirtää, jos opiskelija keskeyttää kurssin/opintojakson. Käytettyä lisenssiä ei myöskään voi palauttaa. Jos opiskelija vaihtaa koulua ja on tätä ennen aktivoinut edellisen koulun lisenssin, se siirtyy opiskelijan mukana uuteen kouluun.

Sama sääntö koskee myös opiskelijan aktivoimaa digipakettia. Kun digipaketti aktivoidaan, kaikki sen sisältämät lisenssit tulevat opiskelijan käyttöön. Aktivoitua ja käytettyä digipakettia ei voi perua tai palauttaa, jos opiskelija keskeyttää opintojakson.
   

Jos opettaja on jakanut lisenssejä vahingossa väärin, asiakaspalvelu voi vapauttaa ne takaisin koululle kolmen päivän sisällä käyttöönotosta. Olethan tällöin yhteydessä asiakaspalveluumme (asiakaspalvelu@otava.fi).

Tulossa syksyksi 2022

• Koululla on mahdollisuus palauttaa opiskelijan käyttöönottama lisenssi 30 vrk sisällä käyttöönotosta. Tällöin lisenssi palautuu takaisin koulun käytettäväksi.

• Pitkän matematiikan paketti on mahdollista vaihtaa lyhyen matematiikan pakettiin.