Opiskelijan maailma

Digimateriaalin käyttöönotto ja ryhmään liittyminen

Opiskelija kirjautuu hallinnoimillaan tunnuksillaan Opiskelijan maailmaan osoitteessa https://opiskelija.otava.fi/login. Jos koululla on käytössä MPASSid-tunnistautuminen, opiskelija voi kirjautua Opiskelijan maailmaan vaihtoehtoisesti MPASS-tunnuksella kohdasta ”Tunnistaudu MPASSID:llä”.

Kirjautumisen jälkeen opiskelija voi liittyä ryhmiin Ryhmät-osiossa napauttamalla oikean ylälaidan + Liity ryhmään -painiketta. Avautuvan ikkunan kenttään syötetään opettajalta saatu Ryhmäkoodi ja klikataan ”Liity ryhmään”.

  • Kun opiskelijat liittyvät Opiskelijan maailmassa ryhmään opettajan jakamalla Ryhmäkoodilla, he ryhmän tyypistä riippuen joko
    • saavat samalla käyttöönsä siihen liitetyt tuotteet ja opiskeltavan (mahdollisesti muokatun) materiaalin, sekä sallivat opintosuoritustensa seurannan analytiikkapalvelussa tai
    • ainoastaan sallivat opintosuoritustensa seurannan analytiikkapalvelussa
  • Mikäli opettaja on liittänyt ryhmään tuotekoodin avulla jaettavia tuotteita (lisenssejä), opiskelijan on liityttävä ensin ryhmään opettajan jakamalla ryhmäkoodilla ja sen jälkeen otettava tuote käyttöön Materiaalit-osiossa. Klikkaamalla näkymän oikeassa yläkulmassa näkymää + Lisää materiaali -painiketta saa esiin kentän, johon voi syöttää opettajalta saadun Tuotekoodin.

Opiskelijan itse hankkimat materiaalit otetaan käyttöön syöttämällä Materiaalit-osiossa +Lisää materiaali -kenttään tilausvahvistuksessa saatu Aktivointikoodi.

Painetun kirjan käyttäjälle suunnatut digimateriaalit otetaan käyttöön syöttämällä Materiaalit-osiossa +Lisää materiaali -kenttään printtikirjan ISBN-numero.