Nya material på kommande

Nya material på kommande!

När barnen börjar skolan är det mycket de funderar över. De ställer frågor, får nya insikter och lär sig. Våra nya material hjälper till att bevara barnens naturliga förmåga till reflektion och stöder dem i kunskapsutvecklingen. Därför gör vi nya material för årskurserna 1–6 och de utkommer 2021.

Varför?

Vi vill göra material som stöder inlärningen av baskunskaper och får eleverna förundrade och ivriga. Vi vill erbjuda användbara inlärningsverktyg för alla.

 

För vem?

För dig som undervisar i årskurserna 1–6.

 

När?

Materialen utkommer under våren 2021.

 

Snilleblixt – ny serie i matematik

Otava ger ut en ny serie i matematik för årskurserna 1–6, Snilleblixt. Snilleblixt för att alla elever får nya insikter, snilleblixtar, som motiverar och som gör att man vill fortsätta att lära sig matematik.

Snilleblixt tar med barnen i matematikens förunderliga värld och lockar fram deras nyfikenhet, kreativitet och iver.

Läs mer om Snilleblixt här>

 

Du kan!

Du kan! är en ny serie övningsböcker i modersmål, matematik, engelska och mångsidiga kompetenser. De utgör ett komplement till de egentliga undervisningsmaterialen och motiverar eleverna att fördjupa sig i ämnet.

Serien Du kan! är riktad till elever som behöver extra övning. Övningsböckerna är lätta att ta i bruk i undervisningen oberoende av vilken årskurs du undervisar och vilken läromedelsserie du använder. Du kan! differentierar, repeterar och kompletterar!

Läs mer om Du kan! här >

Framtidens läromedel måste vara flexibla

Våren 2020 gick hela Finland över till distansundervisning i princip över en natt. Senast då insåg vi att läromedlen måste gå att anpassa till olika situationer. Samtidigt som skolorna stängde var vi på Otava fullt upptagna med att planera nya material för den inledande undervisningen. Vad lärde vi oss av våren? Hur syns lärdomarna i våra nya läromedel?