Kundtjänstens tips för en smidig start på läsåret

Våra tips på hur du använder Otavas Lärarrum och digitala material ger en smidig start på läsåret!

Detaljerade instruktioner om Otavas Lärarrum

Otavas Lärarrum har förnyats under sommaren 2020. Detaljerade instruktioner om hur du använder Otavas Lärarrum finns här. I instruktionerna finns bland annat anvisningar på hur du lägger till elever i systemet samt hur eleverna får tillgång till de material de behöver.

Är dina uppgifter uppdaterade?

Det lönar sig att kontrollera att dina uppgifter i Otavas Lärarrum stämmer. Via Otavas Lärarrum får du tillgång till både de digitala material som skolan köpt och de användarförmåner din skola har tillgång till. För att du ska få tillgång till allt det material som du har rätt till behöver dina uppgifter vara uppdaterade.

Så här kontrollerar du dina uppgifter i Otavas Lärarrum

Logga in i Lärarrummet. Du ser dina uppgifter genom att klicka på ’Inställningar’ längst ner till vänster (under ditt namn). Välj ’Mina uppgifter’. Klicka på ’Skolor’ för att kontrollera att all information gällande dina skolor och roller stämmer.

Ny lärare? Så här loggar du in i Otavas Lärarrum

Börja med att registrera dig på adressen lararrum.otava.fi. Fyll i dina uppgifter och klicka på Registera dig. Skolans administratör bekräftar sedan att du jobbar i skolan. Administratören kan till exempel vara skolans rektor eller skolsekreterare. Du får ett mail då din registrering är bekräftad. Om skolan lagt till dig på listan över lärare i Otavas Lärarrum innan du registrerar dig ska du själv bekräfta det via mailet som skickas till dig.

Frågor om digitala materialet?

Vi vill svara på dina frågor på bästa sätt. I början på läsåret kan det ibland vara rusning i kundtjänsten då många kontaktar oss samtidigt. Därför kan det löna sig att se efter om svaret på din fråga finns på adressen oppimisenpalvelut.otava.fi/instruktioner.

Ibland är lösningen på ett digiproblem lätt att hitta. Töm cacheminnet, byt sökmotor. Men eftersom de digitala tjänsterna utvecklas hela tiden uppstår också nya frågor. Vår kundtjänst ger dig praktiska tips och hjälp. Vi hjälper dig vid problemsituationer så att du får koncentrera dig på undervisningen.

Otavas kundtjänst önskar dig ett smidigt läsår!

Kundtjänst betjänar vardagar kl. 8–16

Tel: 09 156 6800

kundtjanst@otava.fi