Kundtjänstens tips för en smidig start på läsåret

Våra tips på hur du använder Otavas Lärarrum och digitala material ger en smidig start på läsåret!

Är dina uppgifter uppdaterade?

Det lönar sig att kontrollera att dina uppgifter i Otavas Lärarrum stämmer. Via Otavas Lärarrum får du tillgång till både de digitala material som skolan köpt och de användarförmåner din skola har tillgång till. För att du ska få tillgång till allt det material som du har rätt till behöver dina uppgifter vara uppdaterade.

Så här kontrollerar du dina uppgifter i Otavas Lärarrum

Logga in i Lärarrummet. Du ser dina uppgifter genom att klicka på de tre prickarna bredvid ditt namn i det övre högra hörnet på första sidan. Välj ’Mina uppgifter’.

Ny lärare? Så här loggar du in i Otavas Lärarrum

Börja med att registrera dig på adressen lararrum.otava.fi. Fyll i dina uppgifter och klicka på Registera dig. Skolans administratör bekräftar sedan att du jobbar i skolan. Administratören kan till exempel vara skolans rektor eller skolsekreterare. Du får ett mail då din registrering är bekräftad. Om skolan lagt till dig på listan över lärare i Otavas Lärarrum innan du registrerar dig ska du själv bekräfta det via mailet som skickas till dig.

Frågor om digitala materialet?

Vi vill svara på dina frågor på bästa sätt. I början på läsåret kan det ibland vara rusning i kundtjänsten då många kontaktar oss samtidigt. Därför kan det löna sig att se efter om svaret på din fråga finns på adressen oppimisenpalvelut.otava.fi/instruktioner.

Ibland är lösningen på ett digiproblem lätt att hitta. Töm cacheminnet, byt sökmotor. Men eftersom de digitala tjänsterna utvecklas hela tiden uppstår också nya frågor. Vår kundtjänst ger dig praktiska tips och hjälp. Vi hjälper dig vid problemsituationer så att du får koncentrera dig på undervisningen.

Detaljerade instruktioner om hur man delar elevlicenser

Det finns detaljerade instruktioner på hur man delar elevmaterial med eleverna i Otavas Lärarrum under rubriken Instruktioner och under frågan Hur delar jag de digitala elevmaterialen med eleverna? Läs och skriv ut instruktionerna här.

 

Otavas kundtjänst önskar dig ett smidigt läsår!

Kundtjänst betjänar vardagar kl. 8–16

Tel: 09 156 6800

kundtjanst@otava.fi