Näin Tutkimusmatka-sarjan digitaaliset materiaalit uudistuvat

Uudistamme alakoulun ympäristöopin Tutkimusmatka-sarjan kaikki digitaaliset materiaalit elokuuksi 2021. Luvassa on helppokäyttöiset kokonaisuudet, joiden avulla voi yhdistää painettuja ja digitaalisia materiaaleja omalle ryhmälle sopivalla tavalla. Uudistuksen yhteydessä lisäämme myös digitaalisten materiaalien saavutettavuutta ja parannamme toimintavarmuutta.

Uudistuneet opettajan digiopetusaineistot

Uudistuneet Tutkimusmatka-sarjan digiopetusaineistot ovat helppokäyttöisiä ja entistä runsaampia. Opettaja voi esimerkiksi valita digiopetusaineiston sen mukaan, onko luokassa käytössä painettu vai digitaalinen Tutkimusmatka-kirja.

Painettua Tutkimusmatka-kirjaa käyttävät voivat entistä kätevämmin heijastaa oppikirjan aukeaman koko luokan nähtäville. Digiopetusaineistossa on mukana myös opetustekstit luettuina. Opettaja voi esimerkiksi näyttää oppikirjan aukeamaa älytaululta ja samalla koko luokan kanssa kuunnella tekstiä.

Arviointityön tueksi Tutkimusmatka-sarja tarjoaa ensi elokuussa myös kätevän koetyökalun sekä uuden Analytiikkapalvelun.

Uusi Analytiikkapalvelu tukee jatkuvaa arviointia

Uusi Analytiikkapalvelu vastaa monipuolisesti jatkuvan arvioinnin ja lisääntyneen etäopetuksen tarpeisiin. Analytiikkapalvelun avulla opettaja voi seurata Tutkimusmatka-sarjan digikirjaa, digitehtäviä ja digimediatehtäviä käyttävän oppilaan edistymistä reaaliaikaisesti yksilö- ja ryhmätasolla.

Uusi Analytiikkapalvelu esittää oppilaiden edistymisen visuaalisesti selkeässä muodossa, jolloin opettajan on helppo muodostaa kokonaiskuva ryhmänsä etenemisestä: kuinka paljon tehtäviä on suoritettu ja miten niissä on onnistuttu. Myös yksittäisen oppilaan työskentelyä on mahdollista seurata lähemmin ja antaa tarvittaessa tukea ja palautetta. Opettaja voi hyödyntää Analytiikkapalvelun dataa oppilaiden henkilökohtaisten oppimistavoitteiden asettamisessa sekä osana palautteenantoa ja arviointia.

Katso video uuden Analytiikkapalvelun toiminnallisuuksista >

Koetyökalun avulla kokeiden koostaminen on helppoa

Tutkimusmatkan koetyökalun avulla omalle opetusryhmälle sopivan kokeen koostaminen on helppoa. Työkalussa on valmiina eri tasoisia koetehtäviä vastauksineen ja mahdollisuus luoda myös omia tehtäviä.

Kokeen tekeminen koetyökalulla on helppoa:

  • tehtäviä voi valita eri luvuista ja jaksoista
  • omien tehtävien luominen on helppoa
  • mukana on alaspäin eriyttäviä e-tehtäviä
  • karttatehtävien lisääminen on näppärää

Uudistuneessa digiopetusaineistossa on edelleen käytössä myös valmiit Tutkimusmatkan tulostettavat kokeet pdf-tiedostoina.

Uudet kertausvideot oppilaille

Opittujen asioiden kertaamisen tueksi Tutkimusmatka-sarjaan on tulossa uudet jaksokohtaiset kertausvideot elokuussa 2021. Kertausvideot tulevat kaikkiin Tutkimusmatka 3–6 oppilaiden ja opettajien digitaalisiin materiaaleihin.

Painettua Tutkimusmatka-kirjaa käyttävät oppilaat voivat katsoa uudet kertausvideot Otso-sovelluksella.

Katso näyte Tutkimusmatkan uusista kertausvideoista >

Otso-sovellus oppilaan tukena

Otso-sovellus ja painettu Tutkimusmatka-oppikirja yhdessä tukevat oppilasta, kun hän tekee läksyjä, kertaa asioita, valmistautuu kokeisiin tai opiskelee etäopetuksessa. Otsolla oppilas voi kuunnella kirjan opetustekstit ja katsoa videoita. Tutkimusmatka-sarjaa käyttävät oppilaat voivat harjoitella nimistöä Otso-sovelluksen lajintunnistuskorttien avulla.

Elokuussa Otso-sovelluksella avautuvat oppilaille uudet kertausvideot.

Lue lisää Otso-sovelluksesta >

Haluatko esittelyn Tutkimusmatka-sarjan digituotteiden uudistuksista?

Myyntipäällikkömme kertovat mielellään lisää Tutkimusmatka-sarjan digituotteiden uusista ominaisuuksista. Ota yhteyttä oman alueesi myyntipäällikköön ja järjestämme juuri sinun koulullesi sopivan esittelyn.

Ota yhteyttä oman alueesi myyntipäällikköön >