Näin hyödynnät Titaani-sarjan digiopetusaineistoa Laaja materiaali on opettajan työn tukena

Yläkoulun fysiikan ja kemian Titaani-sarjan opettajan digiopetusaineistossa on oppilaan digikirjan lisäksi runsaasti materiaalia opettajalle mm. Titaaniin kuvatut videot selityksineen, tutkimusten taustatietoa opettajalle sekä niissä tarvittavat välineet ja aineet, työturvallisuusohjeet, kaikkien tehtävien vastaukset, mallikokeita ja muokattavia koetehtäviä.

Digiopetusaineistoa käytetään Otavan Opepalvelussa kirjautumalla sisään osoitteessa opepalvelu.otava.fi. Opepalveluun liittyviä ohjeita löydät täältä.

Titaani digiopetusaineistossa opettajan materiaaleja on kahdessa eri kohdassa: etusivun näkymässä kohdassa Opettajalle sekä jokaisen luvun yhteydessä Opettajalle-välilehdellä.

Etusivun näkymässä Opettajalle-kohdan alta löydät esimerkiksi Arviointi-kohdan, jossa on muun muassa kehutut Titaanin koetehtäväpankit sekä valmiit kokeet ja niiden vastaukset. Tutustu myös Jaksolliseen järjestelmään ja muokkaa sitä omien tarpeidesi mukaan. Etusivulta voit ladata myös alaspäin eriyttävien Titaani E -kirjojen tehtävien vastaukset.

 

 

Lukukohtaiset materiaalit

Kun avaat luvun, näet sivun yläreunassa välilehdet: Teksti, Tutkimukset, Videot, Tehtäviä, Opettajalle.

Teksti-välilehti

Täältä löydät kirjan tekstin sekä videot.

 

Tutkimukset-välilehti

Täältä löydät tutkimusohjeen. Klikkaamalla i-painiketta saat näkyviin tutkimuksen keskeiset havainnot ja päätelmät. Tutkimukset-välilehdeltä voit myös ladata Tutkimuskortin (pdf), jossa on vaiheittaiset ohjeet tutkimusten suorittamiseen sekä täyttötilat oppilaan omille vastauksille ja muistiinpanoille.

 

Videot-välilehti

Täältä löydät lukuun liittyvän videon sekä i-painikkeesta selityksen videolla nähdylle ilmiölle.

 

Tehtäviä-välilehti

Täällä ovat kirjan tehtävät. Voit näyttää oppilaille tehtävien vastaukset, kun olet ensin itse syöttänyt tehtävien vastauskenttiin jotain – esimerkiksi välilyönnin.

 

Opettajalle-välilehti

Täältä löydät apuja oppitunnin tai -kokonaisuuden suunnitteluun. Esimerkiksi

  • Oppitunnille (ppt) sisältää powerpoint-esityksen, jossa on aiheen tärkeimmät käsitteet ja asiat
  • Moniste sisältää tulostettavan lisätehtävämonisteen
  • Video- ja Tutkimusvinkit sisältävät vihjeitä videoiden ja tutkimusten hyödyntämiseen tunnilla.

 

 

 

Otavan Opepalveluun

Ohjeita Opepalvelun käyttöön

Titaani-sarjan kaikkiin materiaaleihin voi tutustua täällä