Mitä lukea kesälomalla?

Kokosimme kesälomalle sopivia lukuvinkkejä ala- ja yläkoululaisille. Vinkkaa oppilaillesi!

 

Lue myös ajankohtaiset artikkelimme lukutaidon tärkeydestä

Lukutaito on tulevaisuustaito

Kannusta lasta lukemaan kotona

Kuusi vinkkiä lukuintoon luokassa

Lapsi nauttii yhteisistä lukuhetkistä vielä teini-ikäisenäkin

 

 

Kirjavinkit alakoulun 1.–2.-luokkalaisille

Arttu Unkari: Isämies ja paha pikkuveli

Isämies on kaupungin kahelein poliisi! Vauhdikasta seikkailua ja huumoria alakoululaisille.

Jotain kummaa on tekeillä, sillä aikuiset ovat alkaneet käyttäytyä tavallistakin omituisemmin – he puhuvat totta. Samaan aikaan kaupunkia ravisuttaa salaperäisten varkauksien aalto. Oona on varma, että söpö pikkuveli Veikka tietää asiasta enemmän kuin päällepäin näyttää. Mutta kuinka todistaa se?

Isämies tunaroi tavalliseen tapaansa ryöstötutkimusten kanssa, ja Oonan on riennettävä apuun. Pahis pikkuveli on kuitenkin koko ajan askeleen edellä.

 • Nelivärikuvitus
 • Mukana sarjakuvakerrontaa, helppo lukea itse
 • Arttu Unkari on luokanopettaja

Lue lisää

Markus Ikola: Jasu - säpinää ja säätöä

Vauhdikasta ja hulvatonta koulupojan elämää.

Jasun ja hänen kavereidensa elämästä ei säpinää puutu! Miten käy, kun luokka päättää järjestää läksiäiset kauan kärsineelle opettaja Niemiselle, entä kuka voittaa kuutosluokan viimeisen kevätkirkon lyttypelin? Ilahtuuko Jasun isä, kun saa pojaltaan apua puidenkaadossa? Rohkeutta ja ystävyyttä vaaditaan myös yöretkellä seudun pahamaineiseen kummitustaloon.

Jasu-sarjan vitsikkäät kommellukset ja lyhyet, napakat luvut houkuttelevat tottumatontakin lukijaa tarttumaan kirjaan.

 • Markus Ikola on jämsäläinen opettaja ja kirjailija
 • Hulvattoman Jasu-koululaissarjan neljäs osa

Lue lisää 

Hannele Lampela ja Ninka Reittu: Prinsessa Pikkiriikki valloittaa maailman

Pikkiriikki pääsee Pöjöläisen kanssa ensimmäistä kertaa kahdestaan kylille.

Avara maailma on kuin tehty näitä pontevia prinsessoja varten!

Pikkiriikki viettää synttäreitään ja saa luvan lähteä parhaan ystävänsä Pöjöläisen kanssa kotipihaa kauemmaksi. Omenakylässä kun on vain kaksi katua ja se on muutenkin turvallinen paikka. Suuressa maailmassa Pikkiriikki viettää hauskaakin hauskemman päivän.

Pip Bird: Yrmeä yksisarvinen - kouludisko

Juhlahumua ja hurjia seikkailuja ‒ sekä tietenkin tonneittain kimalletta!

Yksisarviskoulun ekaluokkalaiset lähtevät etsimään erityistä jättidiskopalloa kruunaaman lukukauden päättävän diskon. Etsinnöissä tulee kuitenkin ongelmia, ja on Miran ja Tepon aika taas pelastaa päivä. Vain yrmeän yksisarvisen ja hänen parhaan ihmisystävänsä ystävyyden voima voi pelastaa kauan suunnitellun diskon ja pulaan joutuneet koulukaverit!

 • Yksivärikuvitus
 • Veikeästi kuvitetun, juuri lukemaan oppineille sopivan sarjan kolmas ratkiriemukas osa

Lue lisää 

Veera Salmi ja Emmi Jormalainen: Puluboin tähtimietteellinen kirja

Puluboin päässä pyörivät avaruuden kokoiset ajatukset. Miksi sen on silti vaikeaa ymmärtää pimeässä viihtyvää Murmelia?

Puluboi saa uuden ystävän, kun Kanadasta Hakaniemen torille ilmestynyt Murmeli kaivautuu maan alta. Puluboi ja Murmeli ovat molemmat kiinnostuneita maailmankaikkeuden asioista, mutta he ovat myös ihan erilaisia. Puluboi pelkää pimeää, Murmeli taas torin avaruutta ja ihmisvilinää. Miten samalle maapallolle mahtuisivat ilman faittia niin taivaalla lentelijät kuin maan kaivelijat?

Pulun ja Murmelin touhuja seuratessa lukija saa hauskalla tavalla tietoa siitä, millainen on maailmankaikkeus ja miten pyydetään anteeksi.

 • Nelivärikuvitus
 • Suosituin Puluboi-sarjan uusin osa

Lue lisää

Andy Griffith: Maailman paras puumaja, 52 kerrosta

Kahjoa menoa Andyn ja Terryn seurassa!

Kaverusten puumaja sen kuin laajenee. Uudet 13 kerrosta sisältävät melonimurskaamon, aaltokoneen, rakettikäyttöisen porkkanalingon ja huippumodernin etsivätoimiston, jolle onkin käyttöä. Herra Isonenä on nimittäin kadonnut!

 • Yksivärikuvitus
 • Hauskasti kerrottu ja kuvitettu
 • Sopii kaikille Neropatin päiväkirjan lukijoille

Lue lisää 

Maria Kuutti: Anna ja Elvis risteilyllä

Hulvattomassa lastenromaanissa risteillään Ruotsiin.

Anna ja Elvis pääsevät mummon mukana häämatkalle. Ruotsin-risteilyllä sattuu ja tapahtuu: mukaan tunkee yllätysmatkustaja, ja yksi kännykkäkin katoaa. Tunteet kuohuvat, kun asiat eivät suju niin kuin oli tarkoitus. Annasta kaikki vaikuttaa oudolta, jopa Elviskin. Onko mahdollista, että on yhtä aikaa liian iso ja liian pieni? Milloin mummosta oikein tuli noin nolo? Entä kuka juoksentelee laivalla ilman housuja? Miten tässä lopulta käy?

 • Kuvitettu
 • Hulvattoman sarjan päätösosa
 • Maria Kuutti on lastenkirjailija, äidinkielenopettaja, kirjastonhoitaja ja sanataideohjaaja
 • Verrokkina Ella ja Kaverit, Reuhurinne

Lue lisää 

Troll: Mestarietsivä Peppunen - Rauniotemppelin arvoitus

Pöräyttelevä mestarietsivä ratkaisee jälleen! Terävästä päättelykyvystään tunnetun Peppusen uusi osa tarjoaa jälleen kiperiä arvoituksia.

 • Nelivärikuvitus
 • Helppolukuinen, paljon kuvia ja kivaa pääteltävää

Lue lisää 

Noora Kunnas: Salmanterin Terttu ja juustoinen mysteeri

Naakkalaan ilmestyy öiseen aikaan kummallisia kuoppia. Mutta Mikko, Lilli ja mahtimummo Terttu eivät haksahda huhuihin, kun heidän on selvitettävä, mistä oikein on kysymys.

Naakkalassa leijuu melkoinen aromi, kun pikkukaupungissa vietetään juustofestivaaleja. Tertun ystävä Bruno vuohineen on saapunut Sveitsistä kosertoimaan tapahtumaan ja kaupungilla liikkuu jos jonkinlaista juustoista hurmaatunutta kulkijaa. Mutta kuka kumma kaivaa öiseen aikaan Naakkalan täyteen kuoppia? Ja miksi ihmeessä? Onko kyse humanoideista, niin kuin joku arvelee? Vai sittenkin jostakin ihan muusta. Pekka ja Heidi -vuohet ovat hyvänä apuna, kun Salmanterin Terttu, Lilli ja Mikko ratkovat juustoista arvoitusta.

 • Yksivärikuvitukset, Teemu Juhanin kuvittama
 • Kahelin lastendekkarisarjan kolmas osa
 • Sarjan aiemmat osat Salmanterin Terttu ja minimerirosvot ja Salmanterin Terttu ja huijareiden kuningas oikeudet on myyty mm. Saksaan

Lue lisää

Tuula Kallioniemi: Eino ja Reino ja mojovat mottipäät

Helppolukuinen Kirjakärpänen-sarja houkuttelee lukijoita kirjojen kiehtovaan maailmaan!

Eino muuttaa uuteen kotiin ja jännittää kouluun menoa. Ennen sitä uuden kodin ikkunan taakse ilmestyy kuitenkin jo kaveriksi pyrkivä Reino, jonka kanssa Eino karkaa kotoa ja lähtee metsikköön seikkailemaan. Yhtäkkiä polun varrella puun oksalla kykkii ilmielävä noita-akka ja hänen tiikerimäinen kissansa. Jännitystä retkeen lisäävät myös naavapartainen metsänhaltija sekä melkoinen joukko mottipäitä.

 • Nelivärikuvitettu
 • Tuula Kallioniemi on yksi Suomen rakastetuimpia lasten- ja nuortenkirjailijoita

Lue lisää 

Johanna Elomaa: Oliver Oranki ja metsän ainutlaatuiset sankarit

Ihana tarina viidakon eläimistä, joilla on kaikilla jokin erityisominaisuus ja oma tarinansa. Kirja opettaa lapsia kohtaamaan erilaisuutta ja arvostamaan jokaisen uniikkeja piirteitä ja taitoja.

Keltaiset kauhukaivajat ovat vallanneet Oliver Orangin kotimetsän. Pakomatkalla ensimmäistä kertaa kotimetsän ulkopuolella kulkeva Oliver kadottaa äitinsä mutta kohtaa ensimmäisen ystävänsä, ylivilkkaan Milla-Maria Makakiapinan. Yhdessä oranki ja makakiapina päättävät etsiä Paratiisimetsän, jossa kaikki eläimet voivat elää sovussa, ilman kauhukaivajien ja niiden kanssa liikkuvien karvattomien otusten uhkaa. Matkalla he saavat kaikenkarvaisia – ja nahkaisia uusia ystäviä aina kiltistä kuristajakäärmeestä Petteri Pyyttonista viidakon varjelluimpaan salaisuuteen, yksinäiseen Santeri Sarvikuonoon. Matkalla riittää myös vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Suloinen ja hauska kirja opettaa, että jokainen on omanlaisenaan aintulaatuinen ja vahva sankari.

 • Nelivärikuvitus
 • Ensimmäinen lapsille suunnattu Hidasta elämää -kirja
 • Kirjan idea tuli Johanna Elomaan työskennellessä Borneossa orankien suojelun parissa

Lue lisää 

Kalle Veirto: Meidän omat EM-kisat

Hilpeä jalkapallokirja aloittaa nuortensarjan.

Kevät koittaa koululaisille, ja joillekin koululaisille se merkitsee jalkapalloilun Euroopan mestaruuskilpailujen alkamista, Meidän Omia EM-kilpailuja. Töllinkulman koulu ilmoittautuu mukaan turnaukseen ja tulee valituksi. Teemu Tukki on tietenkin joukkueessa, Super-Mario myös. Lisää kovia pelaajia tarvitaan, mutta mieluummin ansioilla kuin arvalla.

Myös koululaisten kisoissa peli on kovaa ja vain voitto kelpaa. Mitä sitten pelien välissä tapahtuu, on toinen juttu.

 • Kalle Veirton kirjat puhuttelevat erityisesti poikia
 • ajankohtainen aihe kaikille jalkapallon ystäville

Lue lisää

Kirjavinkit alakoulun 3.–6.-luokkalaisille

Siri Kolu: Me Rosvolat ja Kaverikaappari

Mikä on törkein mahdollinen rosvouksen muoto? Se, että varastaa toiselta mielipiteen ja kaverit.

Taitava ja pärjäävä Hele on pulassa ja pyytää Viljan apua. Rosvomaailman uusi tulokas Kuuska Jaskari on osoittautunut manipulaattoriksi, ja Hele on huolissaan. Kohta Kuuska on taivutellut kaikki rosvot puolelleen Kallea myöten. Mutta mitä Kuuska tavoittelee ideoillaan, jotka uhkaavat koko rosvomaailmaa? Tarvitaan koko Rosvoloiden joukko siihen, että vaarallinen Kuuska saadaan paljastetuksi ja pysäytetyksi. Sillä toisten manipulointi on rikos, josta ei jää jälkiä.

Suositun Me Rosvolat -sarjan uusi osa.

Lue lisää

Åsa Larsson, Ingela Korsell ja Henrik Jonsson: PAX 1 Loitsusauva ja PAX 2 Tuonenkoira

Hiljaisen ruotsalaiskaupungin keskellä sijaitsee maaginen maanalainen kirjasto, josta harva tietää. Kirjastoa pahuuden voimilta suojelevan iäkkään sisarusparin aika on lopussa, ja jonkun on jatkettava heidän työtään. Veljekset Alrik ja Viggo saapuvat Mariefredin pikkukaupunkiin orpolapsina, mutta pian heidät tempaistaan ikiaikaisten mahtien rohkeutta ja älyä vaativaan kamppailuun.

 • Uusi kirjasarja vie lukijan kauhun ja vaarojen maailmaan.
 • Sarjakuvamainen kuvitus antaa Paxin tunnelmalle oman jännittävän lisänsä.
 • Ensimmäinen osa ilmestyi alkuvuodesta, toinen osa seuraa toukokuussa.

Lue lisää 

Cressida Cowell: Taikuuden aika

Soturi Toiveen ja velho Xarin matka muuttuu entistä vaarallisemmaksi.

Toive ja Xar ovat etsintäkuulutettuja. Heitä eivät jahtaa vain soturit ja velhot, vaan myös pahin vihollinen ‒ noidat. Ystävysten on löydettävä viimeiset ainekset noidankarkotusloitsuun. Etsinnät vievät Toiveen ja Xarin kammottavan Torakidan luolaan. Tehtävä on mahdoton, eikä siitä voi selvitä ilman apua. Mutta kehen he voivat luottaa?

 • Upeasti kuvitettu fantasiasarja.
 • Näin koulutat lohikäärmeesi -sarjan luojan Cressida Cowellin kirjoittama ja kuvittama fantasiasarja.
 • Aiemmat osat Noitakuningas herää ja Pako Karminkarista.

Lue lisää 

Helena Meripaasi: Tassu-trio - Pentuhurjimus

Elämä lemmikkien kanssa ei aina mene suunnitelmien mukaan.​

Tästä tulee paras loma ikinä! Erika on saanut haaveilemansa uuden kisakoiran, dobermanni Freyan. Christa kuvaa ja kirjoittaa tarinoita kissansa Mäyrän ensimmäisestä kesästä. Allun kesän kohokohta on agilityleiri Kirpun kanssa.​

Kesä on ikimuistoinen, mutta eri tavalla kuin tytöt suunnittelivat. Vaikeuksien kautta he oppivat paljon itsestään, lemmikeistään ja ystävyydestä.

 • Eläinten ystävien toivesarja
 • Aiemmat osat Kuriton koiranpentu, Tähtikissa, Vauhtikuonot ja Pentuhaaveita

Lue lisää 

Tiina Tanskanen: Hevostyttö Iitu - Onnen amuletti

Iitulla on sydänsuruja. Talismaanin tuleva varsa tuo onneksi lohtua.

Iitu pääsee kilpailemaan lainaponillaan Cremellä samassa luokassa poikakaverinsa Samuelin kanssa. Sarjaesteellä Samuelille ja hänen ponilleen Anselmille käy köpelösti. Sen jälkeen poika alkaa käyttäytyä oudosti ja lakkaa pitämästä yhteyttä Iituun.

Iitu on epätoivoinen Samuelin takia, mutta häntä huolestuttaa myös Talismaanin lähestyvä varsominen. Miten se selviytyy, ja miten varsan käy? Tunnemyrskyä ei voi välttää.

Pakahduttavan ihana sarja kaikille heppafaneille ja eläinrakkaille.

Lue lisää 

Kimmo Ohtonen: Kadotettu valtakunta - Ikimaa 3

Kontiosuvun perillinen Oliver ja hukkatyttö Kalla joutuvat kohtaamaan ennennäkemättömiä vaikeuksia palauttaakseen tasapainon Ikimaahan. Yhdessä kuiskaajaeläinten kanssa ystävykset ampaisevat huimaan seikkailuun, josta ei vaaroja puutu.

Vauhdikkaan jännittävässä fantasiaromaanissa jylläävät ikiaikaiset luonnonvoimat.

Fantasiatrilogian huikea päätösosa.

Lue lisää 

Jessica Townsend: Onttorokko - Morriganin ajojahti

Morrigan on nyt valmis täyttämään rohkeasti kohtalonsa meinioseppänä. Nevermooria koettelee kuitenkin tuntematon tauti, johon sairastuneet käyttäytyvät järjettömästi ja vihamielisesti. Uhrimäärän kasvaessa myös sekasorto yltyy. Morriganin tehtäväksi lankeaa parannuskeinon selvittäminen. Hän ja hänen rakastamansa kaupunki ovat suuremmassa vaarassa kuin koskaan ennen.

 • Odotettu paluu taianomaiseen Nevermoorin maailmaan.
 • Sarjan aiemmat osat, Nevermoor – Morriganin koetukset ja Meinioseppä – Morriganin kutsumus, saavuttivat huippusuosion kahmien maailmalla lukuisia palkintoja ja valtavasti ylistystä.​

Lue lisää 

Oskar Källner, Karl Johnsson: Imperiumin perilliset 1 - Tähtiin temmatut

Alice ja Elias asuvat vanhempineen Uppsalan laitamilla. Eräänä iltana äiti katoaa ja isä pidätetään. Sisarukset saavat selville, että äiti on joutunut avaruusolentojen kaappaamaksi. Samalla heidän silmänsä avautuvat näkemään, että kaikkeus on täynnä mitä kummallisimpia asioita: palkkionmetsästäjiä, galaktisia imperiumeja, hirviöitä, laseraseita. Kun Alice ja Elias tempautuvat avaruuden syövereihin, paljastuu totuus myös heidän omasta taustastaan.​

 • Eeppisen avaruusseikkailusarjan avaus saa haukkomaan henkeä.
 • Vauhdikas, sarjakuvamaisesti kuvitettu tieteisjännäri Star Warsin ja Star Trekin hengessä.

Lue lisää 

Kirjavinkit yläkoulun 7.–9.-luokkalaisille

Elizabeth Acevedo: Maata jalkojen alle

Terävä romaani surusta, anteeksiannon vaikeudesta ja katkeransuloisista ihmissuhteista

Camino Rios asuu Dominikaanisessa tasavallassa ja haaveilee lääketieteen opinnoista New Yorkissa. Newyorkilainen Yahaira Rios puolestaan ei ole puhunut isälleen sitten edelliskesän, jolloin hän sai tietää tämän toisesta vaimosta.

Camino ja Yahaira saavat kuulla olevansa sisaruksia, kun heidän isänsä menehtyy lento-onnettomuudessa. Juuri kun he luulevat menettäneensä kaiken isästään, he löytävät toisensa. Isän kuolema paljastaa kipeät totuudet sekä rakkauden, jonka hän jakoi meren kaksin puolin.

 • Elizabeth Acevedo on palkittu runoilija ja kirjailija

Lue lisää 

Joonas Riekkola: Silkkomaahan kadonneet

Vaaroja kuhiseva Silkkomaa vei Ilveksen vanhemmat. Hän haluaisi lähteä selvittämään näiden kohtaloa ystävänsä Västäräkin kanssa. Kun metsästä löytyy kuollut kyläläinen ja sitten muukalainen nimeltä Aino, Ilves huomaa tilaisuutensa tulleen. Ainoa ajetaan takaa ja hän on pakenemassa Silkkomaahan, joten Ilves lähtee mukaan, vaikka Ainolla onkin hopeiset hiukset ja salaperäisiä valoja ihon alla. Mutta mikä uhkaa nuoria eniten: takaa-ajajat, Silkkomaan hirviöt vai ehkä Aino itse?

 • Nuorten tieteisseikkailu ympäristökatastrofin turmelemassa Suomessa
 • Joonas Riekkola on esikoiskirjailija ja kirjatubettaja

Lue lisää 

Jukka-Pekka Palviainen: Anna palaa, Kosonen

Kososen kyydissä kumi palaa ja sora lentää. Mutta kuka tulee tiukassa kaksintaistelussa voittajana maaliin?

Kaapon luokkakaveri Tiku saa kuulla Kaapon äidin yllättävästä harrastuksesta. Vaientaakseen pilkkalaulut Kaapo haastaa yhden koulun kovimmista kuskeista mopokisaan. Harjoittelu vie ison osan Kaapon vapaa-ajasta, mutta keskittymistä treeneihin häiritsee upean Jannikan ja komean ja urheilullisen Laten turhan lämpimät välit. Entä mikä on naisiaan koulun uusi tyttö, jota Valtsu kutsuu jumalattareksi?

 • Mainion nuortensarjan toinen osa.
 • Kirjailija Jukka-Pekka Palviainen on Topelius-, Laivakello- ja Kirjava Kettu -palkittu

Lue lisää 

Anu Holopainen: Filigraanityttö

Kaksi asiaa pitää Ennin elämän oikeilla raiteilla: filigraanisormus ja leluhylly, jossa lapsuusvuosien pehmot istuvat aina tietyssä järjestyksessä. Jos järjestys menee sekaisin, Enni uskoo jonkin vaaran uhkaavan häntä itseään tai hänen läheisiään. Sormusta Enni pyörittää hädän hetkellä kolme kertaa oikealle, kolme kertaa vasemmalle. Silloin Varoittaja hänen päässään vaikenee ja olo on turvallinen. Kukaan ei sitä ymmärrä. Mutta sitten Enni näkee jotakin. Kohtalotoverin?

 • Rohkea nuortenromaani painajaismaisista mielen koukeroista

Lue lisää 

Jason Reynolds: Minuutin mittainen ikuisuus

Kolme sääntöä: älä itke, älä vasikoi, kosta.​

Viisitoistavuotias Will on matkalla kostamaan veljensä Shawnin murhan. Ase on hankittu, ja koston ja Willin välissä on enää seitsemän kerroksen hissimatka. Will tietää, kenen on maksettava hengellään Shawnin kuolema ‒ vai tietääkö? ­Kuudenkymmenen sekunnin odotus ja hississä kohdatut ihmiset herättävät lisää kysymyksiä. Tarina täydentyy kerros kerrokselta, säe säkeeltä.​

 • Palkitun amerikkalaiskirjailija poikkeuksellisen vavahduttava runomuotoinen romaani väkivallasta, kasvamisesta ja vaikeasta päätöksestä.
 • Jason Reynolds antoi juuri haastattelun Ylelle

Lue lisää 

Katharine McGee: Amerikan kuninkaalliset - Majesteetti

Kuningatar on täällä – oletko valmis? Sukella maailmaan täynnä draamaa, kuumia salaisuuksia ja romantiikkaa.​

21-vuotias Beatrice on juuri kruunattu kuningattareksi, ja Amerikka on uuden valtakauden kynnyksellä. Samalla kun Beatrice kamppailee kaiken sen kanssa, mitä on kruunun vuoksi menettänyt, bileprinsessa Samanthan tähtäimessä on prinssin löytäminen. Nina yrittää vältellä palatsia – ja prinssi Jeffersonia – hinnalla millä hyvänsä. Ja Dafnen huolelliset suunnitelmat prinssin naimisesta uhkaavat kaatua salaisuuden paljastumiseen.

 • Jatkoa romaanille Amerikan kuninkaalliset.

Lue lisää 

Veera Salmi: Olin niinku aurinko paistais

Ensirakkaus, koronakevät. Säeromaani pojasta, jonka elämässä järisee yhtäkkiä kaikki.​

Äiti makaa sairaana huoneessaan, ruokakaapit ammottavat tyhjyyttään, rahat ovat loppu eikä pikkusisko Annika jaksa osallistua etäopetukseen. Gabriel huomaa olevansa yksin vastuussa kaikesta. Varsinkin siitä, että sossuille ei paljastu, missä mennään, koska silloin Annika saatettaisiin ottaa huostaan. Mutta kaiken kamaluuden keskelläkin löytyy välillä pilkahdus toivoa, kadulta löytynyt kymppi, pieni koiranpentu tai ihana Aava, joka saa Gabrielin leijumaan.

 • ilmestyy kesäkuussa
 • Puluboi-sarjastaan ja monista nuortenkirjoista tutun Veera Salmen uutuus

Lue lisää 

Nadja Sumanen: Sade on kaikille sama

Mustia pilviä ja ilon pisaroita. Novelleja nuoruudesta.​

Irina kadehtii umpirakastunutta Ellaa. Felix saa sanottua suorat sanat ex-tyttöystävälleen epäonnisella festarikeikalla. Viljami tempautuu riparileirillä irti takertuvasta äidistä. Ayshan vapaudella ei ole rajoja, kun hän tanssii kuulokkeet korvillaan yksin sateessa. Veljekset ihastuvat reppureissulla kumpikin Sabineen, joka vie toiselta sydämen, toiselta poikuuden. Veli-Matti tajuaa karvaan hiihtokisatappion jälkeen, mitä isä hänelle merkitsee.​

Nuoria eri lähtökohdista. Nuoria joita perhesiteet puhuttavat ja tunteet riepottavat. Ärtymys ja kiukku. Kaipuu, suru ja kateus. Ilo ja hurmos. Rakkaus.

 • ilmestyy heinäkuussa
 • Finlandia Junior -palkitun Nadja Sumasen kolmas kirja

Lue lisää