Digikokeet uudistuvat syksyllä 2021 

Otavan kaikki digikokeet päivittyvät syksyllä 2021. Uudet digikokeet ovat saatavilla kaikkiin LOPS 2021 -sarjoihimme lukuun ottamatta fysiikan, kemian, matematiikan ja opinto-ohjauksen sarjoja.

Digikokeita on uudistettu opettajien toiveiden mukaisesti. Jatkossa ne tukevat arviointityötäsi entistä monipuolisemmin ja sujuvammin. Löydät alta tietoa, miten digikokeet uudistuvat ja mitkä kokeet poistuvat lukuvuoden 2020–2021 jälkeen käytöstä. Voit tutustua uudistuviin digikokeisiin myös lyhyen esittelyvideon avulla. Mikäli sinulla on käytössäsi Otavan digikokeita ja haluat säilyttää ne, katso toimintaohjeet artikkelin lopusta. 

Näin Otavan digikokeet uudistuvat:  

  • Uusi käyttöliittymä on aikaisempaa selkeämpi ja helppokäyttöisempi. 
  • Oppilaat ja opiskelijat liittyvät jatkossa digikokeisiin koodin avulla. Opettajan ei tarvitse enää liittää opiskelijoita kokeeseen. 
  • Kokeiden arviointinäkymä uudistuu ja selkeytyy. 
  • Digikokeisiin on tulossa arvosanalaskuri, ja jatkossa opettaja voi myös muokata pisteytystä. 
  • Jatkossa palautetta voi antaa entistä monipuolisemmin opiskelijoiden avoimista vastauksista ja kirjoitustehtävistä. Avoimen tehtävän korjaustyökaluun on saatavilla valmiita korjausehdotuksia. 
  • LOPS 2021 -sarjojen koepaketteihin on tulossa uusia koetehtäviä. 
  • Digikokeet ja Analytiikka toimivat jatkuvan arvioinnin tukena. 

Ota tekemäsi kokeet talteen  

Uudistuksen jälkeen opettaja ei enää pääse tarkastelemaan tai muokkaamaan niitä kokeita, jotka on luotu ennen syyslukukautta 2021. Nykyisten kokeiden suoritustiedot ja opettajan omat tehtävät eivät siirry digikokeiden uuteen käyttöliittymään. Voit ottaa omat tehtävät talteen tulostamalla ne tai ottamalla niistä näyttökaappauksen. Ota omat tehtävät ja suoritustiedot talteen heinäkuun 2021 loppuun mennessä.  

Seuraavat digikokeet poistuvat käytöstä lukuvuoden 2020-2021 jälkeen:  Ateljee 1–8, Dime! 1–8, Tarmo 1, Koralli 1 ja 2 sekä Valo I ja II. 

Löydät kaikki lukuvuodelle 2021–2022 saatavilla olevat digikokeet hinnastoistamme >

Tutustu uudistuviin digikokeisiin videon avulla: