Artikkelit

Puheen pitäminen jännittää kaikkia

Puheen pitäminen jännittää kaikkia, kertoi puhekouluttaja, puheilmaisun opettaja Kaisa Osola. Osola kertoo esiintymisjännityksestä ja antaa vinkkejä sen kanssa elämiseen.

Eeva Lahdenmäki
Lue lisää
6.4.2018

Ammattikirjoittajat paljastavat omat niksinsä

Käsikirjoittaja Anna Dahlman ja toimittaja Sonja Saarikoski kertoivat, mitä kaikkea tapahtuu ennen kuin juttu – esimerkiksi tv-sarjan sketsi tai aikakauslehden juttu – valmistuu.

Eeva Lahdenmäki
Lue lisää
28.3.2018

Tuhattaiturilla voi oppia matikkaa myös ruotsiksi ja englanniksi

Alakoulun matematiikan suosikkisarja Tuhattaituri on kerännyt paljon positiivista palautetta sarjan käyttäjiltä. Kiinnostus Tuhattaituria kohtaan on herännyt myös kansainvälisesti.

Lue lisää
24.1.2018

Oppiminen digiaikaan – painetun ja digitaalisen materiaalin vastakkainasettelusta oppimistapoihin ja -tyyleihin

Sanomalehti Uusimaa järjesti 18.1.2018 Oppiminen digiaikaan –teemaillan Porvoossa, jossa keskityttiin oppimisen ja koulutuksen haasteisiin.

Inka Hedman
Lue lisää
22.1.2018

Opettajan arviointitaidot oppimisen ja osaamisen arvioinnissa

Opettajan arviointitaidot (assessment literacy) ovat olennainen osa opettajan ammatillista osaamista, sillä opettajan arviointityö ei ole oppimisesta, opettamisesta ja ohjaamisesta irrallaan oleva tekninen suoritus.

Najat Ouakrim-Soivio
Lue lisää
8.1.2018

Olemme Otava Oppimisen palvelut

Opettaja on luokan herkin tuntosarvi. Hän havainnoi, mikä askarruttaa oppilaita ja kuinka paljon se vie huomiota pois juuri sillä hetkellä opiskeltavista asioista.

Teuvo Sankila
Lue lisää
8.1.2018

Luokanopettajan mietteitä uusi OPS kainalossa

Kaiken kaikkiaan uusi OPS tuo terveellisiä muutoksia, vaikka toki myös nipun kauniita ajatuksia sekä outoja ilmaisuja. Kun OPS uusitaan noin kymmenen vuoden välein, tulee katseen suuntautua kohti tulevaisuutta.

Kati Solastie
Lue lisää
8.1.2018