Artikkelit

Kun työyhteisö on oikein johdettu, niin ihmeitä tapahtuu

”Kun työyhteisö on oikein johdettu, niin ihmeitä tapahtuu. Tulevaisuus on valinta, jonka jokainen meistä tekee omalla kohdallaan itse, mutta joka kuitenkin rakennetaan yhdessä”, julisti johtaja Markku Pelkonen Otava Oppimisen palveluista Norssien kesäpäivillä Jyväskylässä. Lue, millaisen vastaanoton hyvinvoivan oppimis- ja toimintakulttuurin johtamista käsittelevässä työpajassa esitetyt ajatukset saivat yleisössä.  

Keskeneräisyyden myöntäminen kannattaa 

Luokanlehtori Minna Suikkari osallistui ensimmäistä kertaa Norssin kesäpäiville. Vaikka tarjolla olisi ollut kepeää kesäohjelmaa, niin Suikkari päätti osallistua Otavan asiapitoiseen työpajaan. ”Työyhteisön hyvinvointi on tärkeä teema. Markun työpaja ravisteli ja pisti katsomaan peiliin”, Suikkari toteaa.  

Peiliin katsomisella Suikkari tarkoittaa sitä, että jokaisen pitää ottaa vastuu omasta kasvustaan. ”Markku puhui työpajassa paljon siitä, miten oman identiteetin rakentaminen jatkuu koko työuran ja se tarkoittaa jatkuvaa oppimista. Itsensä kanssa on tehtävä jatkuvasti töitä, vaikka joskus onkin vaikea myöntää, että vastausta ei ole. ” 

Norssien kesäpäivillä Oppimisen palveluiden järjestämässä työpajassa mukana olivat Kimmo Nyyssönen, Pasi Kurttila, Minna Suikkari, Sami Myllymäki, Markku Pelkonen (Otava) ja Antero Hietamäki.

Tärkeintä on tavoitella yhteistä hyvää

Jotta yksilön kasvu työyhteisössä onnistuu, niin työyhteisön perustan pitää olla kunnossa. Tarvitaan yhteinen ymmärrys esimerkiksi arvoista, ja se vaatii pitkäjänteistä työtä. ”Meillä on oltava yhteinen käsitys siitä, mitä oppiminen on, mitä teemme ja miksi teemme. Silloin työyhteisön jäsenet eivät enää mieti, mitä minä haluan vaan sitä, miten pääsemme yhteiseen tavoitteeseemme yhdessä. Ja silloin olemme kulkemassa kohti työyhteisön hyvinvointia.” 

Suikkari peräänkuuluttaa myös armollisuutta ja suvaitsevaisuutta. ”Opettajat ovat asiantuntijoita, ja kuten asiantuntijatyössä yleensä, on oman keskeneräisyyden myöntäminen julkisesti vaikeaa. Tarvitaan siis enemmän ymmärrystä erilaisille ihmisille, sallivuutta erilaisille tavoille ja armollisuutta myös itseä kohtaan.” 

 Ja apua kannattaa Suikkarin mielestä hankkia, sillä joskus työyhteisössä voi olla vaikea päästä asioiden ytimeen omin avuin. ”Arvokeskustelu työyhteisön sisällä ei aina ole helppoa ja joskus työyhteisön tasapainoa on hyvä ravistella vaikka sitten ulkopuolisin voimin. Silloin voi syntyä jotain uutta. Ja onkin ihanaa, kun esimerkiksi Otavalla on tarjota tähän apua”, Suikkari toteaa lopuksi. 

Elokuisia ajatuksia oppimisesta ja hyvinvoinnin johtamisesta

Nyt kun uusi lukuvuosi alkaa, on työyhteisöissä hyvä aika herätellä keskustelua oppimisen, toimintakulttuurin ja hyvinvoinnin teemoista. Jokainen voi aloittaa syksyn kysymällä ensin itseltään: Mitä juuri minä olen valmis tekemään muiden hyvinvoinnin eteen? Mitä hyvää minä tuon esimerkiksi oman tiimini arkeen ja yhteisöllisyyteen?

Katso videolta Markku Pelkosen elokuisia ajatuksia näistä teemoista.

Kiinnostuitko? Lue lisää Oppimisen palveluiden valmennusratkaisuista tai ota yhteyttä valmentajiimme.