Artikkelit

Näin aloitat lukuvuoden yläkoulun Särmällä

Tässä artikkelissa annamme kahdeksan vinkkiä, miten aloitat uuden lukuvuoden sujuvasti yläkoulun Särmällä.

1. Kirjaudu Opepalveluun ja tarkista tietosi.
Otavan digimateriaalien koti on Otavan Opepalvelu. Opettaja käyttää digimateriaaleja Opepalvelussa, oppilas taas Oppilaan maailmassa.

Tarkista lukuvuoden alussa, että tietosi ovat oikein Opepalvelussa. Pääset omiin tietoihisi etusivun vasemmasta alareunasta. Omien tietojesi mukaan saat Opepalvelussa käyttöösi koulun ostamat digimateriaalit ja ilmaiset käyttäjäedut.

Jos et ole aiemmin käyttänyt Otavan Opepalvelua, rekisteröidy sen käyttäjäksi. Koulusi ylläpitäjä (esim. koulusihteeri tai rehtori) vahvistaa sinut koulusi opettajalistalle. Saat sähköpostiisi tiedon, kun rekisteröitymisesi on vahvistettu. Jos ylläpitäjä on jo aiemmin lisännyt tietosi Opepalvelussa koulun opettajalistaan, vahvistat itse rekisteröitymisen sähköpostiisi saaman viestin kautta.


2. Hyödynnä digimateriaalien ohjeita.

Jos kaipaat ohjeita Otavan digimateriaalien käyttöön, hyödynnä ohjeita, jotka ovat täällä >.


3. Käynnistä lukuvuosi Lämmitellään-luvun tehtävillä.

Sukeltakaa Särmän maailmaan oppikirjan ensimmäinen luvun avulla. Lämmitellään-luku sisältää innostavia tutustumistehtäviä ja virittäytymisharjoituksia lukuvuoden teemoihin.


4. Lataa Otso-mobiilisovellus.

Lataa App Storesta tai Google Playstä Otso-mobiilisovellus. Sen avulla oppilas voi kuunnella Särmän opetustekstit, kirjallisuusnäytteet ja mediatekstit sekä katsoa videoita. Tutustu Otso-sovellukseen tarkemmin täällä >.


5. Muista valmiit kurssisuunnitelmat.
Jokaisessa digiopetusaineistossa on valmiita aikataulusuunnitelmia, jotka antavat vinkkejä, miten opetuksen voi toteuttaa. Löydät suunnitelmat Opettajalle-osiosta. Suunnitelmat ovat Word-muotoisia, jotta voit halutessasi muokata niitä.


6. Hyödynnä virittelytehtäviä.

Särmän digiopetusaineistoissa on jokaisessa luvussa Virittelytehtävä. Se johdattaa innostavasti ja motivoivasti oppitunnin aiheeseen. Hyödynnä virittelytehtäviä ja säästä tuntien suunnitteluun käyttämääsi aikaa.


7. Merkitse digituotteet suosikeiksi Opepalvelussa.
Voit merkitä usein käyttämäsi digituotteet suosikeiksesi Otavan Opepalvelussa. Tämä onnistuu klikkaamalla tuotteen nimen perässä olevaa sydänpainiketta. Suosikkituotteesi kiinnittyvät Opepalvelun etusivulle, josta pääset niihin nopeasti. Voit poistaa tuotteen suosikeistasi klikkaamalla sydäntä uudelleen.


8. Ole yhteyksissä oman alueesi myyntipäällikköön tai Otavan asiakaspalveluun.

Otavan myyntipäälliköt auttavat mielellään sinua oppimateriaalien käyttöönotossa. Katso oman alueesi myyntipäällikön yhteystiedot täältä >. Otavan asiakaspalvelu auttaa sinua osoitteessa asiakaspalvelu@otava.fi.


Bonusvinkki:
Vanhan yläkoulun Särmän (ilm. 2014) digiopetusaineistot on siirretty kesän 2021 aikana uuteen käyttöliittymään. Löydät uudistuneen käyttöliittymän oikeasta yläkulmasta yleisohjeet digiopetusaineiston käyttöön. Tarkemmat ohjeet ovat täällä >.