Artikkelit

Asiakaspalvelun vinkit sujuvaan lukuvuoden alkuun

Opepalveluun ja digimateriaaleihin liittyvät vinkit ja ohjeet helpottavat opetuksen aloittamista.

Tarkista, ovatko tietosi Opepalvelussa ajan tasalla

Tarkistathan, että tiedot Opepalvelun Omat tiedot -osiossa ovat paikkansapitävät. Omien tietojesi mukaan saat Opepalvelussa käyttöösi sekä koulun ostamat materiaalit että maksuttomat käyttäjäetuna olevat materiaalit.

Tarkista omat tietosi kirjautumalla Opepalveluun ja menemällä Omiin tietoihin Opepalvelun etusivun vasemman alalaidan Asetukset-kohdasta. Asetukset-sivun Yleiset-osiossa voi muokata nimi- ja sähköpostitietoja, päivittää Opepalvelun salasanan ja vaihtaa Opepalvelun käyttöliittymän kielen (suomi/ruotsi/englanti).

Mikäli olet siirtynyt toisen koulun opettajaksi, voit muokata koulutietoasi Asetukset-sivun Koulut-osiossa. Voit liittyä uuteen kouluun napsauttamalla Lisää koulu -painiketta, lisäämällä oppilaitoksen ja roolin ja tallentamalla. Oppilaitoksen ylläpitäjä vahvistaa liittymisen oppilaitokseen. Jos haluat poistaa koulun tiedoistasi, valitse ”Muokkaa” ja ”Poista”.


Uusi opettaja, näin pääset Opepalvelun käyttäjäksi

Rekisteröidy Opepalveluun osoitteessa opepalvelu.otava.fi. Kirjoita lomakkeeseen tietosi ja napsauta Luo tunnus -painiketta. Koulusi ylläpitäjä vahvistaa sinut koulusi opettajalistalle. Ylläpitäjiä ovat esimerkiksi rehtorit ja koulusihteerit. Saat sähköpostiisi tiedon, kun rekisteröitymisesi on vahvistettu. Jos ylläpitäjä on lisännyt tietosi Opepalvelussa koulun opettajalistaan ennen rekisteröitymistä, käy itse vahvistamassa rekisteröitymisen sähköpostiisi saamasi viestin kautta.

Opepalvelun ohjeet löydät täältä >


Lukio-opettaja, arkistoi vanhat ryhmäsi Opepalvelussa

Lukio-opettaja, katso ohje Opepalvelun vanhojen ryhmien arkistoimiseen tästä >


Ohjeet oppilaslisenssien jakamiseen perusasteen ja toisen asteen opetuksessa

Oppilaslisenssien jakaminen peruskoulun oppilaille: Katso ohje tästä >

Lisenssien jakaminen lukion opiskelijoille: Katso ohje tästä >

Oppilas- ja opiskelijalisenssien palautus Opepalvelussa

Peruskouluilla ja lukioilla on mahdollisuus palauttaa oppilaan tai opiskelijan käyttöönottama lisenssi 30 vrk sisällä käyttöönotosta. Tällöin lisenssi palautuu takaisin koulun käytettäväksi.
Lue ohjeet lisenssin palauttamiseen >

Lukion pitkän matematiikan paketti on mahdollista vaihtaa lyhyen matematiikan pakettiin.
Lue ohjeet lisenssin vaihtamiseen >


Ohjeet LOPS 2021 -digimateriaalien käyttöön

Kokosimme yhteen paikkaan kaikki ohjeet LOPS 2021 -digimateriaalien käyttöön. Katso ohjeet täältä >


Onko sinulla kysyttävää digimateriaalien käytöstä?

Palvelemme sinua parhaamme mukaan, mutta lukuvuoden alussa asiakaspalvelussamme on välillä ruuhkaa. Niinpä sinun kannattaa katsoa, löytyykö vastaus kysymykseesi tai ongelmaasi Ohjeet-sivultamme: otava.fi/ohjeet

Myös myyntipäällikkömme auttavat mielellään. Katso oman alueesi myyntipäällikön yhteystiedot täältä >

Joskus ratkaisu digiongelmaan on yksinkertainen. Tyhjennä välimuisti. Vaihda selainta. Mutta koska digitaaliset ratkaisut kehittyvät koko ajan, ne herättävät uusia kysymyksiä. Asiakaspalvelustamme saat opastusta materiaaliemme käyttöön. Me autamme ongelmatilanteissa, jotta sinä voit rauhassa keskittyä opettamiseen.


Otava Oppimisen palveluiden asiakaspalvelu toivottaa sujuvaa lukuvuotta!


Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 8–16
Puh. 09 156 6800
asiakaspalvelu@otava.fi