Artikkelit

Tarjoamme Linda Liukkaan Rakkauskirjeitä tietokoneelle -materiaalipankin kaikkien luokanopettajien käyttöön

Ohjelmoija ja lastenkirjailija Linda Liukas on tehnyt luokanopettajille materiaalipankin, jonka avulla voi opiskella tietojenkäsittelytieteen perusteet rennon luovasti. Materiaalin saa veloituksetta käyttöön Otavan Opepalvelusta. Mukana on nyt uusia videoita oppilaille!

Artikkelit

Neljä vinkkiä Vipu-sarjan digimateriaalien hyödyntämiseen

Vipu on Otavan uusi lukion fysiikan sarja, joka on suunnattu 2020-luvun fysiikan opiskelijalle. Vipu on saatavilla sekä perinteisenä painettuna kirjana että digikirjana. Vipu-sarjan oppikirjailijat Eero Nurmi ja Mirjami Kiuru kertovat, kuinka sähköisistä materiaaleista saa parhaan hyödyn.

Uutiset

Kielten oppilaan äänitteet Oppilaan ja Opiskelijan maailmaan elokuussa

Otavan vieraiden kielten oppilaan äänitteet siirtyvät elokuussa Oppilaan maailmaan ja opiskelijan äänitteet (LOPS 2016) Opiskelijan maailmaan.

Artikkelit

Iloisia faktoja uudesta Ketterästä

Yläkoulun tuoretta ja ajankohtaista suomi toisena kielenä -oppikirjaa on odotettu, ja uusi Ketterä ilahduttaa nimensä mukaisesti joustavalla sisällöllä. Ketterä ottaa huomioon jokaisen oppilaan.

Artikkelit

Viisi esimerkkiä Särmän vahvasta sisällöstä

Uusi yläkoulun Särmä opettaa äidinkielen ja kirjallisuuden taitoja todella monipuolisesti. Esimerkiksi erilaisten tekstien ymmärtämisen ja arvioimisen taidot ja hyvät vuorovaikutustaidot auttavat nuorta pärjäämään elämässä.

Artikkelit

Uskonnon Lumo on lähellä opiskelijan omaa kokemusmaailmaa

Uusi lukion uskonnon sarja Lumo johdattelee opiskelijat uskontojen maailmaan elävästi monipuolisten esimerkkien ja arjen uskonnollisuuden, eletyn uskonnon, avulla.

Uutiset

Yläkoulun digimateriaalien uudistuksia

Yläkoulun sarjojen digituotteiden uudistukset jatkuvat. Elokuuhun 2021 mennessä uudistamme seuraavien sarjojen digituotteita: Särmä, Megafon, Forum, Kaiku, Reitti, Vire, Onni ja Hygieniapassi plus.

Artikkelit

Suosittu Mooli-sarja uudistuu LOPS2021:een

Uudistunut lukion kemian Mooli säilyttää parhaat ominaisuutensa, kun sarjaa on päivitetty uuden opetussuunnitelman sisältöjen ja tavoitteiden mukaisiksi. Lisäksi uudistuksella on ollut kaksi keskeistä päämäärää: joustavuus ja eriyttäminen.

Artikkelit

Lukion Särmän opetusvideot terävöittävät oppimista

Miten argumentaatiota tai ryhmäviestintää analysoidaan? Entä miten omasta tekstistä saa sidosteista? Näihin kysymyksiin tarjoavat vastauksia lukion Särmän uudet opetusvideot, jotka kiteyttävät äidinkielen ja kirjallisuuden tärkeimmät sisällöt selkeästi ja havainnollisesti.

Artikkelit

Matematiikka tiedon tarkastelun työvälineenä

Uusi opetussuunnitelma tuo kaikkiin oppiaineisiin kuusi laaja-alaisen osaamisen osa-aluetta: Globaali- ja kulttuuriosaaminen, Hyvinvointiosaaminen, Vuorovaikutusosaaminen, Eettisyys ja ympäristöosaaminen, Yhteiskunnallinen osaaminen ja Monitieteinen ja luova osaaminen. Otavan lyhyen matematiikan Huippu-sarjassa huomioidaan kaikki nämä osa-alueet. Erityisesti matematiikassa pystytään tukemaan monitieteistä ja luovaa osaamista.

Artikkelit

Laadukas ja käyttäjälleen sopiva oppimateriaali houkuttelee potentiaalin esiin

"Oppimateriaali on opettajan työväline, joka tukee opetustyötä ja oppilaiden oppimista. Luokanopettajana työskennellessäni olen huomannut, ettei oppimateriaalin valitseminen kuitenkaan ole helppo tehtävä", kirjoittaa luokanopettaja ja oppikirjailija Pirita Perälä.

Artikkelit

New Insights – paljon uutta ja hiukan tuttuakin

Oppikirjailijamme kertovat, miten lukion englannin New Insights -sarja vastaa uuden opetussuunnitelman haasteisiin. He avaavat, miten oppimisen tavoitteellisuus, laaja-alainen osaaminen ja kieliprofiili ovat sisällytetty uudistuneeseen suosikkisarjaan.