Artikkelit

Miten rakennetaan hyvä ryhmähenki?

Koulusta on mahdollista rakentaa ympäristö, joka saa oppilaan kokemaan koulukiintymystä. Silloin oppilas ei pelkästään viihdy koulussa, vaan myös kiinnittyy kouluyhteisöön ja oppimiseen. Kouluun on turvallista ja mukavaa tulla.

Artikkelit

TVT-taidot helposti osaksi oppituntia – ota digimediatehtävät käyttöön!

Opettajat ovat toivoneet helppoja ja innostavia työkaluja oppilaiden digitaitojen kehittämiseen. Suositun Tutkimusmatka-sarjamme uudet digimediatehtävät on suunniteltu vastaamaan tähän tarpeeseen. Lamminpään koulun rehtori Matti Taimi on ollut mukana suunnittelemassa uusia digimediatehtäviä ja kertoo nyt mistä niissä on kyse.

Artikkelit

Luonnossa liikkuminen ruokkii lapsen luovuutta – kokemuksia ulkoluokkaopetuksesta

Lasten luontosuhde on heikentynyt viime vuosina ja ongelmaan on havahduttu. Ulkoluokkaopetus on yleistynyt hurjaa vauhtia ja sen hyödyt tunnistetaan jo monissa eri oppiaineissa.

Artikkelit

Enemmän aikaa opiskelijoille

”Yhteisopettajuus tarjosi meille mahdollisuuden antaa opiskelijalle enemmän aikaa”, kertoo Kuopion lyseon lukion kemian opettaja sekä Mooli-sarjan oppikirjailija Leena Turpeenoja. Hän on toteuttanut yhdessä kollegansa kanssa useita lukion kemian kursseja, ja yllättynyt aina yhtä positiivisesti.

Artikkelit

Syysloma on lukuloma!

Kokosimme syyslomalle sopivia lukuvinkkejä ala- ja yläkoululaisille. Vinkkaa oppilaillesi!

Artikkelit

Näin Forum uudistuu LOPS 2021:een – kolme keskeisintä muutosta

Lukioissa eletään isojen muutosten keskellä. Korkeakoulupaikkoja haetaan nyt ylioppilaskokeiden arvosanoilla. Syksyllä 2021 uusi opetussuunnitelma astuu voimaan ja oppivelvollisuutta jatketaan 18 vuoteen saakka. Keväästä 2022 alkaen ylioppilastutkinnossa on suoritettava viisi ainetta. Digitalisaatio on jo tullut isoksi osaksi opetusta. Nämä muutokset ovat vahva kehys ja ohjenuora niille uudistuksille, joita Forum-sarjaan on tehty ja tehdään.

Opetusvinkit

Lukuvuoden ensimmäiset koulupäivät

Kokosimme avuksesi materiaaleja koulujen alkuun. Nappaa talteen lukujärjestys, kirjain- ja numerokortit luokkahuoneen seinälle, naulakkomerkit ja läksykortit.

Artikkelit

Tarjoamme Linda Liukkaan Rakkauskirjeitä tietokoneelle -materiaalipankin kaikkien luokanopettajien käyttöön

Ohjelmoija ja lastenkirjailija Linda Liukas on tehnyt luokanopettajille materiaalipankin, jonka avulla voi opiskella tietojenkäsittelytieteen perusteet rennon luovasti. Materiaalin saa veloituksetta käyttöön Otavan Opepalvelusta. Mukana on nyt uusia videoita oppilaille!

Opetusvinkit

Digimateriaalimme tukevat kotona opiskelua – poimi vinkit lukioon!

Meille on tärkeää, että oppiminen sujuu hyvin myös kotona. Kokosimme tänne hyödyllisiä vinkkejä etäopetuksen tueksi lukioon.

Opetusvinkit

High five for spring! – keväinen askartelutehtävä

Pääsiäinen lähestyy jo vauhdilla! Askarrelkaa oppilaiden kanssa keväisiä taideteoksia ja opetelkaa samalla tärkeitä kevääseen ja pääsiäiseen liittyviä sanoja englanniksi tai muulla vieraalla kielellä.

Uutiset

Mikaela Friisille ja Sari Pukoselle vuoden 2020 ruotsinopettajapalkinto

Svenska folkskolans vänner (SFV) palkitsee vuosittain ruotsinopettajia, jotka ovat innostaneet ja motivoineet oppilaitaan ja opiskelijoitaan ruotsin kielen opinnoissa, lisänneet kiinnostusta Pohjoismaita kohtaan ja kehittäneet niin ruotsin opetusta kuin oppimateriaalejakin.

Opetusvinkit

Veikeät virkkaustiput

Pääsiäisen iloksi voi askarrella pupun, tipun tai värikkään munan sormivirkkaamalla. Kurkista ohje ja Seikkailujen aapisen askartelemaan innostava tarina.