Uutiset

Otavan Kirjasäätiön vuoden 2018 oppimateriaalipalkinto on myönnetty oppikirjailija Tuomas Kasevalle

Oppimateriaaleilla on merkittävä asema suomalaisen sivistyksen ja menestyksen luojana. Otavan Kirjasäätiön oppimateriaalipalkinnolla halutaan tukea ja kannustaa laadukkaiden oppimateriaalien sisältöjen kehittämistä ja tekemistä Suomessa.

Artikkelit

Miltä tuntuu aloittaa koulu?

Muistatko vielä miltä tuntui aloittaa koulu? Tulevat ekaluokkalaiset ovat saaneet jo tiedon, missä aloittavat ekaluokan ensi syksynä, ja moni koulutulokas on jo käynyt tutustumassa uuteen kouluun. Tutustumispäivä on tärkeä tapahtuma, jonka jälkeen on turvallista palata kouluun elokuussa. Helsinkiläinen Elsa, 6, on juuri käynyt tutustumassa uuteen kouluunsa.

Artikkelit

Kompassi elämänkatsomustietoon

Elämänkatsomustiedon eli ET:n suosio on kovassa kasvussa, eikä ihme. Se on nimittäin upea oppiaine.

Uutiset

Suomalaisen matematiikan oppimateriaalin vienti vetää – lisenssisopimus Espanjaan ja Andorraan

Alakoulun matematiikan oppimateriaalista, Tuhattaiturista, on tehty lisenssisopimus Espanjaan ja Andorraan. Ennestään jo pohjoismaiden käytetyimmän matematiikan oppimateriaalin voittokulku jatkuu.

Artikkelit

Megafonin kanssa ruotsin oppiminen on innostavaa

”Monet oppilaat ovat sanoneet, että ruotsi on nyt lempiaine”, kertoo luokanopettaja Nora Helenius, joka otti Megafonin käyttöön vuonna 2015, kun B1-ruotsi siirtyi alkamaan kuudennelta luokalta.

Videot

Näin Hop on! -esitysmateriaali tukee englannin opetusta

Katso videolta, kuinka Hop on! -esitysmateriaali tukee varhennettua englannin kielen opetusta. Mukana runsaasti hyödyllisiä vinkkejä aineiston käyttöön.

Videot

Näin Hallo, Berni! -digiopetusaineisto tukee saksan kielen opetusta

Katso videolta, kuinka Hallo, Berni! -digiopetusaineisto tukee varhennettua saksan kielen opetusta. Mukana runsaasti hyödyllisiä vinkkejä aineiston käyttöön.

Videot

Näin C’est parti ! -digiopetusaineisto tukee ranskan kielen opetusta

Katso videolta, kuinka C’est parti ! -digiopetusaineisto tukee varhennettua ranskan kielen opetusta. Mukana runsaasti hyödyllisiä vinkkejä aineiston käyttöön. Tutustu tarkemmin C’est parti ! -oppimateriaaliin.

Uutiset

MAOL digitaulukot Abitti-koejärjestelmään

MAOL digitaulukot on nyt liitetty mukaan Abitti-kurssikoejärjestelmään. Abitissa oleva versio MAOL digitaulukoista vastaa toiminnoiltaan MAOL digitaulukkojen täysversiota, sisältö on suppeampi. Abitti-koejärjestelmässä MAOL digitaulukoista on käytettävissä seuraavat sisällöt: Matematiikka: Algebra ja aritmetiikka Differentiaalilaskenta Fysiikka: Luonnonvakioita Kaavoja Kemia: Luonnonvakiot ja kaavat Normaalipotentiaalit ja jännitesarja Orgaaniset aineet Jaksollinen järjestelmä Ylioppilastutkintolautakunta on hyväksynyt MAOL digitaulukot käytettäväksi sähköisessä ylioppilastutkinnossa. Opiskelijat […]

Opetusvinkit

Valmiina syksyn ylioppilaskokeisiin!

Abeille suunnatut kertauskirjamme valmentavat tehokkaasti ylioppilaskokeisiin. Materiaalit kertaavat kattavasti kaikkia ylioppilaskokeen tehtävätyyppejä, harjoittavat sujuvasti vastaustekniikkaa ja tarjoavat hyödyllisiä vinkkejä tuleviin yo-koitoksiin. Tutustu tarkemmin ainekohtaisiin abi-materiaaleihimme.

Uutiset

Alvar Renqvist -palkinto myönnettiin tuottaja Mari Rakkolaiselle

Oppimateriaalien kustannustoimittajalta vaaditaan erinomaisia ryhmätyötaitoja ja kykyä eläytyä opiskelijan ja opettajan maailmaan. Nämä vaatimukset Mari Rakkolainen täyttää kirkkaasti. Humanistisen sivistyksensä ja opettajankokemuksensa ansiosta hänellä on perusteltu näkemys oppimateriaalien sisällöistä ja pedagogiikasta.

Artikkelit

Puheen pitäminen jännittää kaikkia

Puheen pitäminen jännittää kaikkia, kertoi puhekouluttaja, puheilmaisun opettaja Kaisa Osola. Osola kertoo esiintymisjännityksestä ja antaa vinkkejä sen kanssa elämiseen.