Aidosti Suomesta – Otavan oppimateriaalit

Otavan oppimateriaalit suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa – ilolla, ammattitaidolla ja kutsumuksella. Ne ovat kotimaisia alusta loppuun asti. Oppimateriaalien sisältöjä suunnittelee yli 400 oppikirjailijaa ympäri Suomen. Otavassa oppimateriaaleja toimitetaan ja taitetaan. Oppikirjat painetaan Keuruulla Otavan kirjapainossa. Myös digituotteet koodataan ja valmistetaan Suomessa eri yhteistyökumppaneilla.

Otava-konsernin oppimateriaalien tuotantoa ohjaa vastuu koulutuksen ja sivistyksen kehittämisestä. Haluamme tarjota ajantasaista ja luotettavaa tietoa ja edistää parempaa oppimista. Oppimateriaalien kustannusohjelmaamme kuuluvat peruskoulun, lukion sekä ammatti- ja aikuisopetuksen oppikirjat ja digitaaliset materiaalit, osa myös ruotsin kielelle käännettynä.

Otavan oppikirjoilla on oikeus käyttää Joutsenmerkkiä ja Avainlippu-tunnusta. Merkit kertovat meille tärkeistä asioista, kotimaisesta työstä ja ympäristöarvoista. Perheyrityksenä tavoitteemme on huolehtia yrityksestä ja ympäristöstä niin, että ne siirtyvät hyvässä kunnossa seuraaville sukupolville.

Otava-konserni on suomalaisen yrittäjäsuvun omistama. Otava on ollut rakentamassa suomalaista yhteiskuntaa jo yli 125 vuoden ajan. Kustannustoiminnan aloittaminen tähtäsi hyvän suomenkielisen kirjallisuuden esiin nostamiseen ja vahvistamiseen. Haluamme kantaa vastuuta: edistää kulttuuria, kasvamista ja oppimista.